מוקד עירוני
יד לבנים

מגשרים בקהילה בעכו

26/04/2017
מגשרים בקהילה בעכו (הגדל)
קבוצה ייחודית של יהודים וערבים סיימו בימים אלה קורס גישור במסגרת פעילות מרכז הגישור והדיאלוג בקהילה בעכו ובהנחיית חברת "גושרים".
מרכז הגישור פועל מטעם המנהל לשירותים חברתיים בעיריית עכו, ובשיתוף עם תכנית "שיקום שכונות" והתכנית הלאומית "עיר ללא אלימות". המרכז פועל כחלק מרשת ארצית של מרכזי גישור ודיאלוג קהילתיים, שמובילה תכנית "גישורים", מטעם עמותת מוזאיקה ובחסות השירות לעבודה קהילתית במשרד הרווחה והשירותים החברתיים.
הקבוצה המקומית התגבשה מקרב גופים שונים, ומייצגת את הרב תרבותיות היפה של עכו ואת מגוון ערוצי הפעילות החברתית-קהילתית בעיר. בין חברי הקבוצה: שוטרים קהילתיים, פקחים עירוניים, נציגים מרשת המתנ"סים, מרכז הצעירים, כפר הסטודנטים איילים, פעילוֹת מהמרכז למשפחה, פעילים מקבוצת נאמני קהילה, קהילה נגישה, של"ם, הגרעין התורני, עמותת אלהדף בעיר העתיקה, מסגרות חינוכיות ותושבים פעילים – כל אלו היו שותפים לקורס ומצטרפים למגשרים הפעילים במרכז, במטרה לקדם את שפת הגישור, ההידברות והדיאלוג בקהילה, ובמטרה להוות כתובת עירונית ליישוב סכסוכים בהסכמה, לתהליכי דיאלוג קהילתי, התארגנות תושבים ובניית הסכמות בבתים משותפים ובמרחב הציבורי.
בטקס חלוקת התעודות, שהתקיים לאחרונה, השתתפו עדי מקל, ראש מנהל הרווחה והשירותים החברתיים, בני פאליק, מנהל תכנית שיקום שכונות, יהודה ויסקין, סגן ראש מנהל הרווחה וראש צוות קהילה והתנדבות ובני כלפון, מנהל סניף תרבות הדיור עכו ותחום התנדבות בעירייה.
עיריית עכו ומרכז הגישור והדיאלוג בקהילה מברכים את המגשרים החדשים לרגל סיום הקורס ומאחלים המשך פעילות פורייה ומוצלחת.  צוות מרכז הגישור: מנהלת - שי חורב-חרמוני, מתאמת גישורים - מירה לוי, מתאמת גישורים במגזר הערבי - לילה אבו-בכר, מלווה מקצועית - לייקי סבן.
לפרטים, מרכז הגישור והדיאלוג בקהילה - כתובת: רח' ז'בוטינסקי 32 עכו | טלפון: 04-9956294 נייד: 058-7721222  | אימייל:  gishur@akko.muni.il  | פייסבוק: מרכז גישור קהילתי עכו

הסדרי רחצה בחופי הים בעכו
בשל עבודות לפיתוח הטיילת הדרומית המתבצעות בימים אלה, הרחצה בחוף הארגמן אסורה עד להודעה חדשה. אין להיכנס לחופים ללא שירותי הצלה! הרחצה מותרת אך ורק בחוף הים הצמוד למלון חוף התמרים-רימונים, שם קיימים שירותי הצלה.
פרס החינוך הארצי לשנת תשע"ו הוענק לעיר עכו