הנחיות חירום
מוקד עירוני

פרס החינוך הארצי לשנת תשע"ו הוענק לעיר עכו

פרס החינוך הארצי לשנת תשע"ו הוענק לעיר עכו (הגדל)

שר החינוך נפתלי בנט העניק בסוף השבוע שעבר לראש העיר עכו שמעון לנקרי את פרס החינוך הארצי לשנת תשע"ו – 2016. הטקס נערך בירושלים במעמד מנכ"ל משרד החינוך שמואל אבוהב, מנכ"ל עיריית עכו אוהד שגב, ראש מנהל החינוך אורית אסייג, מנהלת משרד החינוך במחוז צפון ד"ר אורנה שמחון, חברת מועצת העיר שרי גולדשטיין, המנהיגות החינוכית המקומית ואזרח הכבוד של העיר עכו מיכאל שטראוס. הזכייה בפרס החינוך היישובי היוקרתי באה לאחר זכייה בפרס החינוך המחוזי וגם לאחר זכיית בתי הספר התיכוניים בפרסי חינוך והצטיינות ארצית.

פרס החינוך היישובי מוענק מדי שנה ליישובים שבלטו בהשקעה יתרה בחינוך וביצעו תוכניות ותהליכים ייחודיים וחדשניים בתחום החינוך ביישובם. במסגרת זכייתה בפרס, הוענק לעיר עכו פרס כספי בסך 100 אלף ₪ אשר יושקעו בפרויקט חינוכי.

בנימוקים למתן הפרס נאמר, כי הענקת הפרס מעידה על העשייה החינוכית הענפה המתרחשת ביישוב ועל תפיסה חינוכית מערכתית המעמידה את החינוך בקדימות ראשונה תחת הסיסמא: אצלנו בעכו לא מוותרים על אף תלמיד ולאף תלמיד. עוד נקבע, כי העיר עכו מורכבת מאוכלוסיה רב תרבותית ורב גונית, מספקת מענה מותאם לכל חברה בנפרד ולכולם ביחד, תוך הכרה ומתן טובות לייחודיות של כל אחד מהחברות ולמערכת היחסים ביניהם ונשענת על ערבות הדדית וחיים משותפים.
ועדת הפרס ציינה, כי העיר השקיעה בפיתוח המנהיגות הצעירה למען קידום מיטבי לטיפוח ערכי כבוד וסובלנות, תוך עידוד מיומנותם של הורים בתרבות הפנאי של ילדיהם ומתן מענה מיידי לנוער. כמו כן, ניכרת השקעה רבה וברת משמעות למען החשיבה האסטרטגית בפיתוחם של המנהיגות החינוכית בקרב מנהלי בתי הספר וצוותי החינוך והקהילה ליצירת תרבות של מנהיגות המעצבת חינוך ומחוללת שינוי.

ראש העיר עכו, שמעון לנקרי בירך על הזכייה ואמר: "כל ראש עיר רואה לנגד עיניו את נושא החינוך כראשון במעלה. בעכו הרחבנו את הטיפול והטיפוח בחינוך גם מחוץ לכותלי בית הספר, ואם בעבר נטען שבעכו יש פוטנציאל – בשנים האחרונות ניתן לראות כי הפוטנציאל הזה גם מומש. אנו שמחים ששר החינוך וחברי הוועדה ראו לנכון לציין את העשייה שלנו בתחום חשוב זה, אנו נמשיך בכל הכוח לגרום לשגשוגה של עכו בתחום החינוך ובתחומים אחרים".

לנקרי ציין, כי זכיית העיר בפרס החינוך הארצי היא תעודת כבוד על שנים מאומצות של עשייה חינוכית משמעותית אשר הובילה הרשות המקומית יחד עם רשתות החינוך אורט ואמי"ת ממצב של מערכת כושלת לאחת מחמש הערים המובילות בחינוך בישראל! . "אנו גאים במנהלי בתי הספר, בצוותים החינוכיים, בצוותי העירייה ומעל הכל בילדי העיר", הוסיף לנקרי.

ועדת הפרס, סיירה במערכת החינוך בעיר והתרשמה מהעשייה החינוכית והתרומה היישובית לנושא, ובסופו של התהליך נבחרה העיר עכו בין חמשת היישובים.

הרשויות הזוכות בפרס החינוך הצטיינו בפעילויות ייחודיות: יוזמות ותוכניות רשותיות לקידום מעורבות אישית וחברתית, טיפוח אקלים מיטבי לחיזוק החוסן והצמיחה האישית ולקידום סובלנות והכלת האחר, קידום תפיסה הוליסטית ורצף חינוכי סביב היממה ובין מגוון מסגרות החינוך. כמו כן, פעלו הרשויות הללו לקידום חינוך איכותי בגילאים הצעירים, קידום החינוך המדעי, טכנולוגי ומקצועי בדגש על מתמתיקה, וקידום למידה, הוראות ודרכי הערכה להובלה להישגים לימודיים, למימוש עצמי ולמצוינות. הפרס יוענק ב-28 במרץ בטקס שייערך בירושלים במעמד שר החינוך, מנכ"לית המשרד ונציגי הרשויות.

הפרס ניתן על עמידה בשישה מתוך תשעה קריטריונים שנקבעו מראש: מידת המעורבות והתמיכה האישית של ראש הרשות ושל מינהל החינוך היישובי במערכת החינוך, קידום למידה, הוראה ודרכי הערכה המותאמות למאה ה-21 ומובילות להישגים לימודיים, למימוש עצמי ולמצוינות, ביצוע יוזמות לקידום החינוך המדעי, טכנולוגי ומקצועי, בדגש על המתמטיקה, קידום מעורבות אישית וחברתית, קידום סובלנות והכלת האחר בהתייחס לאוכלוסיות עם צרכים מיוחדים (עולים, נוער בסיכון, מחוננים וחינוך מיוחד), קידום חינוך איכותי בגילאים הצעירים, קידום תפיסה הוליסטית ורצף חינוכי סביב היממה ובין מגוון מסגרות החינוך, חיזוק המנהיגות החינוכית ופיתוח ההון האנושי, וטיפוח מעורבות הורים לקידום מערכת החינוך.

הסדרי רחצה בחופי הים בעכו
בשל עבודות לפיתוח הטיילת הדרומית המתבצעות בימים אלה, הרחצה בחוף הארגמן אסורה עד להודעה חדשה. אין להיכנס לחופים ללא שירותי הצלה! הרחצה מותרת אך ורק בחוף הים הצמוד למלון חוף התמרים-רימונים, שם קיימים שירותי הצלה.
פרס החינוך הארצי לשנת תשע"ו הוענק לעיר עכו