יד לבנים
מוקד עירוני

יום יישובי לזכרו של רס"ן צפריר בר אור נערך בעכו

30/04/2017
יום יישובי לזכרו של רס"ן צפריר בר אור נערך בעכו (הגדל)

במעמד ראש העיר עכו שמעון לנקרי, מח"ט גולני אל"מ שלומי בינדר, בני משפחה ומכרים נערך היום (ג') בבית הספר אורט דרסקי בעכו יום יישובי לזכרו של סמג"ד גדס"ר גולני, רס"ן צפריר בר-אור ז"ל שנהרג במבצע צוק איתן.

האירוע שהפך למסורת בעיר כלל יום ספורט עירוני בהשתתפות תלמידי קרית החינוך אורט עכו, תלמידי בית הספר התיכון הטכנולוגי אורט "מרום", חניכי המכינה הקדם צבאית "גל" וחיילי יחידת גולני. באירוע השתתפו בין השאר הוריו של צפריר, אריה ושרונה בר-אור וסיון, אלמנתו של צפריר. במהלך היום נערך מיצג של חילות צה"ל ותצוגת אמצעי לחימה של יחידת גולני.

את האירוע פתחה סיון בר-אור, אלמנתו של צפריר ששוחחה עם התלמידים על מנהיגות ועל הגיוס המשמעותי לצה"ל.

בתום האירוע נערך טקס סיום מרכזי במסגרתו חולקו למשתתפים תעודות הוקרה וגביעים לקבוצות המנצחות.

במהלך הטקס אמר ראש העיר עכו שמעון לנקרי, כי רס"ן בר אור היה דמות מופת ומודל לחיקוי. "צפריר ז"ל היה מלח הארץ והוא מייצג עבורנו מנהיגות, ערכים ומצויינות", הוסיף לנקרי. ראש העיר ציין גם את הקשר המיוחד וארוך השנים שנרקם בין  העיר עכו וחטיבת גולני.

האירוע אורגן על ידי מרכז ההכנה לצה"ל בעכו, עיריית עכו וחיילי פרק המשימה בעיר.

הסדרי רחצה בחופי הים בעכו
בשל עבודות לפיתוח הטיילת הדרומית המתבצעות בימים אלה, הרחצה בחוף הארגמן אסורה עד להודעה חדשה. אין להיכנס לחופים ללא שירותי הצלה! הרחצה מותרת אך ורק בחוף הים הצמוד למלון חוף התמרים-רימונים, שם קיימים שירותי הצלה.
פרס החינוך הארצי לשנת תשע"ו הוענק לעיר עכו