מוקד עירוני
יד לבנים

1/05/2017
"בערב זה, כולנו משפחת שכול אחת גדולה אשר מנסה להתמודד עם הכאב העצום אשר הותירו הנופלים בלכתם" (הגדל)

ראש העיר עכו שמעון לנקרי בעצרת זיכרון בעכו:

במעמד משפחות שכולות, ראש העיר עכו שמעון לנקרי, מ"מ וסגנו זאב נוימן, חברי מועצת העיר ומפקד משטרת עכו סנ"צ אלי מגן נערך אמש (א') בעכו טקס זיכרון ממלכתי לחללי מערכות ישראל ופעולות איבה באנדרטה לזכר בני עכו ברחבת העירייה. בטקס השתתפו רב העיר יוסף ישר, יו"ר יד לבנים בעכו אסתר יפה, מנכ"ל העירייה אוהד שגב ותושבים רבים. הטקס החל במסע זרים מהאנדרטה לזכר פורצי עכו לעצרת המרכזית ברחבת העירייה, שם הונחו הזרים.

במהלך הטקס הודלקו לפידים לזכר החללים ונישאו דברים על ידי יו"ר יד לבנים ורב העיר עכו. את הטקס ליווה בשירה הזמר דוד ד'אור ומשמר כבוד של תלמידי בית הספר לקציני ים ניצב ליד האנדרטה.

בנאומו אמר ראש העיר עכו שמעון לנקרי: "בערב זה, כולנו משפחת שכול אחת גדולה אשר מנסה להתמודד עם הכאב העצום אשר הותירו הנופלים בלכתם. אותו כאב אשר אתם משפחות שכולות יקרות, נושאים איתכם כל יום, כל רגע, כל שעה. אנו יודעים שאת הכאב החד שפילח את ליבכם ברגע בו נציגי הצבא התדפקו באופן פתאומי על דלת ביתכם, לא ניתן לרפא. אין שום משכך לכאב המלווה אתכם מאותו רגע מר ונמהר, הרגע בו נמסרה לכם ההודעה על נפילת יקירכם. אותו הרגע אשר שינה את חייכם לעד".

עוד אמר לנקרי: "אין עוד עם אחר בעולם אשר עבר שואה כה נוראית בה הושמדו ללא רחם למעלה ממחצית מבני עמו, ותוך 70 שנה בנה את עצמו מחדש ולתפארת העולם כולו. שום שר, בוודאי לא שר חוץ גרמני יטיף לנו מוסר, וינסה לקעקע את מוסריותו של צה"ל. צבא ההגנה לישראל וכוחות הביטחון של מדינת ישראל הינם המוסריים ביותר בעולם ושום אירגון קיקיוני של רודפי תשומת לב לא ישנו עובדה זאת. בשבוע כזה בו מדינת ישראל עוברת מיום זיכרון אחד למשנהו האחרונים שיכולים להטיל בנו דופי ולנסות להצטייר כליברלים ופלורליסטים הם הגרמנים".

לנקרי פנה למשפחות השכולות ואמר: "בערב זה מבקש אני להישיר אליכם מבט ולומר לכם בראש מורם, יקירכם אשר חרפו נפשם במערכת ישראל, הם כוחנו המוסרי, הם עוצמתה האמיתית של מדינת ישראל. סיפורי הגבורה, דרכם ופועלם, יהיו תמיד נר לרגלנו ולאורם נלך.כאבכם כאבנו, צערכם צערנו, אובדנכם אובדנה של מדינת ישראל כולה". בתום העצרת נערך ערב שירי לוחמים עם דוד ד'אור בקונסרבטוריון העירוני.

הסדרי רחצה בחופי הים בעכו
בשל עבודות לפיתוח הטיילת הדרומית המתבצעות בימים אלה, הרחצה בחוף הארגמן אסורה עד להודעה חדשה. אין להיכנס לחופים ללא שירותי הצלה! הרחצה מותרת אך ורק בחוף הים הצמוד למלון חוף התמרים-רימונים, שם קיימים שירותי הצלה.
חג שבועות שמח לכל תושבי העיר ולכל בית ישראל
לתושבי העיר המוסלמים - רמדאן כרים