הנחיות חירום
מוקד עירוני

עיריית עכו קיימה מפגש ושיתוף תושבים בנושא התחדשות עירונית בשכונת הצפון בעיר

8/05/2017
עיריית עכו קיימה מפגש ושיתוף תושבים בנושא התחדשות עירונית בשכונת הצפון בעיר (הגדל)

כ-90 תושבים, ועדי בתים ופעילי שכונות הגיעו למפגש ראשון של שיתוף תושבים, כחלק מתהליך שיתוף הציבור במסגרת תכנון תהליך התחדשות עירונית בשיכוני הצפון.  המפגש נערך באולם מועצת העיר עכו ונערך ביוזמת מנהל ההנדסה, נציגי צוות התכנון- חברת מודוס ובשיתוף היחידה לעבודה קהילתית במנהל הרווחה בעיריית עכו. המפגש נערך במעמד נציגי משרד הבינוי והשיכון, אדריכל העיר, שי אללוף, מנהל שיקום שכונות, בני פליק, נציגי האגודה לתרבות הדיור ונציגי מרכז הגישור העירוני.
במהלך המפגש הועלו בפני התושבים סוגיות בתחום ההתחדשות העירונית, ובכללן תמ"א 38 ותכניות פינוי בינוי שמעסיקות רבות את התושבים, את הרשות המקומית והיזמים מתחום הנדל"ן ברחבי הארץ. בנוסף, ניתנו הסברים על עקרונות ומשמעויות ההתחדשות העירונית על ידי צוות התכנון ונציגים מהעירייה. לאחר מכן, התנהל דיון במהלכו ניתנה לתושבים ההזדמנות להעלות את צרכיהם ולהשמיע את דעותיהם ושאיפותיהם בסוגיות הקשורות להתחדשות עירונית הכוללים היבטים בתכנון המרחב ציבורי: שינוי מול שימור, תנועה ותחבורה, תעסוקה ומסחר, מבני ציבור, מגורים ועוד.
המפגש היה הראשון מסוגו, ובמהלך החודשים מאי-יוני יערכו מפגשים דומים שיתמקדו בהעלאת הצרכים של דיירי מתחמים מוגדרים בתוך שכונות הצפון.
שלושת המפגשים הבאים יתקיימו במועדון התלמיד, בבית הספר אורט דרסקי, סמטת אבות ובנים 2 עכו, בין השעות 20:00-18:00 בתאריכים הבאים:
יום ג', 16.05.17 – המפגש יתמקד במתחם הקרוב לבית ספר שזר – האורן, האשל, האילן.
יום ה', 18.05.17 – המפגש יתמקד במתחם של המתנ"ס, אזור רחוב ירושלים.
יום ב', 12.06.17 – המפגש יתמקד במתחם גיבורי סיני ושכונת החרמון.

הסדרי רחצה בחופי הים בעכו
בשל עבודות לפיתוח הטיילת הדרומית המתבצעות בימים אלה, הרחצה בחוף הארגמן אסורה עד להודעה חדשה. אין להיכנס לחופים ללא שירותי הצלה! הרחצה מותרת אך ורק בחוף הים הצמוד למלון חוף התמרים-רימונים, שם קיימים שירותי הצלה.
פרס החינוך הארצי לשנת תשע"ו הוענק לעיר עכו