יד לבנים
הנחיות חירום

כנס נאמני חירום נערך לוועדי בתים בעכו

16/05/2017
כנס נאמני חירום נערך לוועדי בתים בעכו (הגדל)

כ-80 נאמני חירום השתתפו השבוע בכנס נאמני חירום בבתים המשותפים בעיר עכו. הכנס נערך ביוזמת היחידה לעבודה קהילתית והתנדבות  במינהל הרווחה,  אגף הביטחון והחירום, האגודה לתרבות הדיור  ופרויקט שיקום שכונות.

מנהל אגף הביטחון, הפיקוח ושירותי החירום בעיריית עכו, איתן שליו הציג למשתתפים את תפיסת החירום ותרחישי הייחוס לעיר עכו, וכן את חלוקת העיר לשבעה רובעים, כך שכל רובע מספק את צרכי תושבי השכונות שבתחומו. סא"ל במיל מאיר יבגי –יועץ להכשרת אוכלוסיות בזמן חירום פירט את החשיבות והתפקידים של נאמני החירום והצח"ש (צוותי חירום שכונתיים) בסיוע למערך החירום העירוני. זאת על מנת לקדם מענים מצילי חיים בחירום.

מטרת הכנס היתה להכין את "נאמן החירום" לתפקידו בזמן שגרה ובזמן חירום. הנאמן ישמש כאיש הקשר בין הרשות המקומית לבין תושבי הבניין והשכונה בה הוא מתגורר. כל נציג אשר הוכשר  כנאמן חירום, יקבל כרטיס זיהוי אותו יוכל להציג בפני התושבים וכוחות הביטחון בזמני משבר וחירום.

בשגרה יעסוק הנאמן במיפוי הצרכים של הדיירים בבניין בו הוא מתגורר ובהכנת המקלט המשותף לשימוש בעיתות חירום. ועדי הבתים הביעו התעניינות רבה בנושאים המדוברים, ואף שאלו שאלות רבות בנושאי המענים והצרכים של הדיירים בעיתות משבר ומלחמה.

נאמני החירום צוידו במפות העיר עם חלוקה לפי רובעים, חוברות הנחייה לפעילות בחירום וניתן להם הסבר על הישומון (אפליקציה) של  "התרעה עירונית" בה מועבר מידע רב לתושבי העיר בזמן אמת.
ראש מינהל הרווחה, עדי מקל: " אני מברכת על כנס זה ביוזמת צוות עבודה קהילתית של מינהל הרווחה. היכולת שלנו לגייס תושבים ולהפוך אותם לשגרירים שלנו בשעת חירום, היא מכפיל כח בזמן אמת. הנושא מחזק את התושבים ואותנו כנותני השירות".

הסדרי רחצה בחופי הים בעכו
בשל עבודות לפיתוח הטיילת הדרומית המתבצעות בימים אלה, הרחצה בחוף הארגמן אסורה עד להודעה חדשה. אין להיכנס לחופים ללא שירותי הצלה! הרחצה מותרת אך ורק בחוף הים הצמוד למלון חוף התמרים-רימונים, שם קיימים שירותי הצלה.
חג שבועות שמח לכל תושבי העיר ולכל בית ישראל
לתושבי העיר המוסלמים - רמדאן כרים