הנחיות חירום
יד לבנים

20/06/2017
תלמידי חטיבות הביניים אורט עכו חנכו תלמידים מהחינוך המיוחד במסגרת תכנית ייחודית לשימוש מושכל בחשמל (הגדל)

טקס לציון סיום תכנית לימודים שנתית וייחודית לשימוש מושכל בחשמל נערך היום (ב') בלשכת ראש העיר עכו שמעון לנקרי בהשתתפות תלמידים, אנשי חינוך וסמנכ"ל שיווק ורגולציה בחברת החשמל אורן הלמן.

בטקס השתתפו בין השאר מנכ"ל קרית החינוך אורט עכו, שמיל לוי, מנהלת בי"ס אייל עדי ליאב, ראשת מנהל החינוך אורית אסייג, ראשת מנהל הרווחה עדי מקל, הרצל פרידמן, מנהל מחוז הצפון בחברת החשמל, מנכ"לית אקי"ם ישראל, סיגל פרץ-יהלומי ויו"ר אקי"ם בעכו אבי מלכה.

מדובר בתכנית המתקיימת בשיתוף חברת החשמל, עיריית עכו, תלמידי חטיבות הביניים "רוז" ו"עלייה שנייה" ותלמידים מבית הספר לחינוך מיוחד "אייל". לתכנית יש גם מימד קהילתי, במסגרתה מפיצים התלמידים את התכנים והמסרים בקרב הקהילה הסמוכה לבית ספרם.

התכנית מופעלת בטכניקות הוראה מגוונות ליצירת למידה משמעותית וחווייתית.
לראשונה, באמצעות התכנית התקיים שיתוף פעולה ייחודי בין תלמידי חטיבות הביניים לבין תלמידים מהחינוך המיוחד, בעידודו של ראש העיר.

התלמידים בחטיבות הביניים בעכו, "רוז" ו"עליה שניה", למדו על התייעלות אנרגטית ואיכות הסביבה ולימדו,  בתיווך אקי"ם , את תלמידי בית הספר לחינוך מיוחד, "אייל". הם גם נסעו יחד לסיור בתחנת הכח "אורות רבין"  כדי לקבל הדרכה על ייצור חשמל. בבית הספר לחינוך מיוחד "אייל" לומדים 109 ילדים עם צרכים מיוחדים מעכו ומהסביבה.

ראש העיר עכו שמעון לנקרי בירך את התלמידים שהשתתפו במיזם בסיוע חברת החשמל ואמר: "אני שמח על הזכות שנפלה בחלקם של תלמידי החטיבות לחנוך תלמידים מבית ספר אייל במסגרת פרויקט ייחודי זה. אין ספק, שהתלמידים - 'אבירי החשמל' ביצעו את המשימה הלכה למעשה  בצורה אבירית והצלחה זו תלווה אותם לאורך הדרך. העולם שלנו צריך להיות יותר מכיל, מונגש ומשתף, כך שלתפיסה הערכית יש מקום בעולם המערבי, והיא באה לידי ביטוי הולם בעכו – עיר של קהילות".

אורן הלמן, סמנכ"ל שיווק ורגולציה: "שיתוף הפעולה הייחודי שהתקיים בעכו, באמצעות התכנית של חברת החשמל לשימוש מושכל בחשמל, בין תלמידי חטיבות הביניים לתלמידי החינוך המיוחד מיישם הלכה למעשה, ערכים חשובים של שילוב, הכלה, נגישות והנגשה".

השנה מתקיימות בעכו שתי תכניות לימודים ייחודיות שנתיות פרי פיתוח חדש ביוזמת חברת החשמל העוסקות בנושא התייעלות אנרגטית במטרה לשלב ולהטמיע מסרי נושא זה כשגרת חיים בקרב תלמידי חטיבות ביניים בכל המגזרים ברחבי הארץ. נוסף על שתי חטיבות הביניים "רוז" ו"עליה שנייה" משתתף גם בית הספר "אורט חילמי שאפעי" בתכנית מנהיגות נוער למען התייעלות אנרגטית בשיתוף רשת אורט ואשכול פיס עכו. כל התכניות מתקיימות בהיקף של 16 מפגשי לימוד בכל בית ספר והן זכו לאישור משרד החינוך.

הסדרי רחצה בחופי הים בעכו
בשל עבודות לפיתוח הטיילת הדרומית המתבצעות בימים אלה, הרחצה בחוף הארגמן אסורה עד להודעה חדשה. אין להיכנס לחופים ללא שירותי הצלה! הרחצה מותרת אך ורק בחוף הים הצמוד למלון חוף התמרים-רימונים, שם קיימים שירותי הצלה.
חג שבועות שמח לכל תושבי העיר ולכל בית ישראל
לתושבי העיר המוסלמים - רמדאן כרים