הנחיות חירום
יד לבנים

העיר עכו זכתה להתעניינות רבה ביריד עלייה בקייב

20/06/2017
העיר עכו זכתה להתעניינות רבה ביריד עלייה בקייב (הגדל)

ראש העיר עכו, שמעון לנקרי ומנכ"ל העירייה, אוהד שגב השתתפו בשבוע שעבר ביריד עלייה שנערך בקייב שבאוקראינה.

יריד העלייה נערך ביוזמת הסוכנות היהודית והוא התקיים במרכז הספורט שבקייב בהשתתפות 13 יישובים מהארץ. את היריד פקדו יותר מ-3000 איש.

במהלך היריד נפגשו ראש העיר, המנכ"ל ונציגי מחלקת הקליטה בעיריית עכו עם עולים פוטנציאלים שגילו התעניינות רבה לעלות ארצה ולהשתקע בעיר עכו.

גם ביריד העלייה הנוסף שנערך למחורת היום בהשתתפות נציגי חמישה יישובים בלבד זכה הביתן של העיר עכו להתעניינות, וראש העיר שמעון לנקרי שוחח עם תושבי המקום והציג להם את העיר עכו ואת יתרונותיה.

במהלך הביקור הרשמי באוקראינה ביקרו ראש העיר והמנכ"ל בגיא ההריגה "באבי יאר", שם הושמדו אלפי יהודים על ידי הצורר הנאצי. כמו כן,  נועדו ראש העיר והמנכ"ל עם רבה הראשי של קייב ועם ראשי הקהילה היהודית.

ראש העיר עכו שמעון לנקרי: "הביקור בקייב היה מוצלח ביותר. כבר בימים אלה נמצאים נציגי מחלקת הקליטה בעירייה בקשר עם עולים פוטנציאלים שהיו ביריד והביעו רצון לעלות ארצה ולהקים את ביתם בעכו. מדובר באוכלוסייה צעירה שיכולה לתרום רבות להמשך התפתחותה של העיר".

במהלך החצי שנה החולפת קלטה העיר עכו כ-70 משפחות מאוקראינה, בלרוס, רוסיה וקזחסטאן.

הסדרי רחצה בחופי הים בעכו
בשל עבודות לפיתוח הטיילת הדרומית המתבצעות בימים אלה, הרחצה בחוף הארגמן אסורה עד להודעה חדשה. אין להיכנס לחופים ללא שירותי הצלה! הרחצה מותרת אך ורק בחוף הים הצמוד למלון חוף התמרים-רימונים, שם קיימים שירותי הצלה.
חג שבועות שמח לכל תושבי העיר ולכל בית ישראל
לתושבי העיר המוסלמים - רמדאן כרים