יד לבנים
מוקד עירוני
הנחיות חירום

28/06/2017
"מודל האשכולות הוא לקיחת אחריות של הרשויות המקומיות כדי לקבוע את סדר היום ולהשפיע על מוסדות המדינה" (הגדל)

"רה"ע עכו בכנס עכו הרביעי לאיכות השלטון בישראל:
הקמת האשכולות מאפשרת לראשי הרשויות החברים באשכול איגום משאבים, קידום תכניות חינוכיות ושיתוף של תחומי תוכן אחרים לטובת התושבים", דברים אלה אמר השבוע ראש העיר עכו, שמעון לנקרי בכנס עכו הרביעי לאיכות השלטון בישראל שנערך במכללה האקדמית גליל מערבי.

הכנס הוא פרי שיתוף פעולה של עיריית עכו, המכללה לאיכות השלטון בישראל, אוצרות הגליל והאקדמית גליל מערבי. הכנס נערך במעמד ראש העיר עכו שמעון לנקרי, יו"ר התנועה למען איכות השלטון בישראל והמכון לאיכות השלטון, עו"ד אליעד שרגא, ונשיא המכללה פרופ' דב דביר. בכנס התקיימו שני מושבים שעסקו באשכולות אזוריים – המודל החדשני לקידום השלטון המקומי ובמנהיגות נשים בשלטון המקומי.

במהלך הדיון על האשכולות אמר ראש העיר עכו שמעון לנקרי, המכהן גם כיו"ר ועדת החינוך של אשכול גליל מערבי: "מודל האשכולות הוא לקיחת אחריות של הרשויות המקומיות כדי לקבוע את סדר היום ולהשפיע על מוסדות המדינה. לשמחתי, המדינה אימצה את המהלך של הקמת אשכולות, אך רק אם תדע למנף זאת בצורה נכונה, המודל יצליח וזאת לאחר שיפנימו שרשויות חזקות יבטיחו מדינה חזקה". עוד אמר לנקרי, כי מדינת ישראל מובילה בכל התחומים הן בהייטק והן במחקר וברפואה, אולם היא נוחלת כישלון בתחום החברתי, תחום שיש לשפרו ולפעול לצמצום פערים. לנקרי הדגיש, כי בשנים האחרונות ישנה שחיקה של ערכים בסיסיים של המדינה, וכי ערך השקיפות הוא בסיס  במשטר דמוקרטי.

מריה ג'ריס ,מנהלת תחום פיתוח כלכלי ואשכולות במשרד הפנים ציינה, כי מודל האשכולות נמצא בימים אלה בחיתוליו, וכי ישנן פניות מצד רשויות מקומיות גדולות להצטרף לאשכולות. לדבריה, במשרד הפנים בוחנים פיתוח תכנית של מדידה והערכה שתוכל לסייע בקידום האשכולות. "חשוב להבין שהאשכולות מוקמים כמטה של הרשויות והם חייבים בהמשך ליצור מודל הפעל של הכנסה עצמית", היא הוסיפה.

בכנס השתתפו בין השאר  ד"ר חיה בנדק – מנכ"לית מועצה אזורית משגב, מריה ג'ריס - מנהלת תחום פיתוח כלכלי ואשכולות, המינהל לשלטון מקומי, משרד הפנים, ד"ר אסנת עקירב – ראש החטיבה למדעי המדינה ולמשאבי אנוש, האקדמית גליל מערבי, יעלה מקליס – ראשת העיר יהוד מונוסון, מיטל להבי – סגנית ראש העיר ת"א –יפו, הממונה על תיק התחבורה, בינוי ותשתיות, עו"ד ליאל אבן-זהר בן דוד, חברת מועצת העיר ראשון לציון, מנכ"לית עמותת כ"ן. את הכנס ניהל אקדמית והנחה ד"ר שי נחושתאי - מנהל מרכז האתיקה, המכון לאיכות השלטון.

הסדרי רחצה בחופי הים בעכו
בשל עבודות לפיתוח הטיילת הדרומית המתבצעות בימים אלה, הרחצה בחוף הארגמן אסורה עד להודעה חדשה. אין להיכנס לחופים ללא שירותי הצלה! הרחצה מותרת אך ורק בחוף הים הצמוד למלון חוף התמרים-רימונים, שם קיימים שירותי הצלה.
חג שבועות שמח לכל תושבי העיר ולכל בית ישראל
לתושבי העיר המוסלמים - רמדאן כרים