עכו אתגרי בוטני תמונה

עיריית עכו ערוכה לפתיחת שנת הלימודים; כ-11 אלף תלמידים יחלו ביום שישי את לימודיהם

31/08/2017
    הגדל

כ-11 אלף תלמידים מעכו יפתחו את שנת הלימודים תשע"ח במוסדות החינוך בעיר, החל מגני הילדים ועד לבתי הספר התיכוניים.
    בימים אלה נערכה עיריית עכו על כלל אגפיה לקראת פתיחת שנת הלימודים, ויותר מ-14 מיליון ₪ הושקעו בשיפוצי קיץ ובשדרוג מוסדות החינוך בעיר. מדובר בעבודות שבוצעו בסיוע משרד החינוך וקרנות נוספות, תוך ליווי של מינהל החינוך ומינהל התפעול והאכיפה.

ראש העיר עכו, שמעון לנקרי אמר, כי משאבים רבים הושקעו בהכנת מוסדות החינוך בעיר לקראת פתיחת שנת הלימודים הן בצד הפיזי והן בצד הפדגוגי. "ברצוני לאחל לילדי העיר עכו שנת לימודים פוריה ומוצלחת, שנה של למידה משמעותית ומעשירה", אמר לנקרי, "אנו מצידנו נמשיך להשקיע בחינוך הילדים ולעשות הכל כדי לאפשר להם להגיע להישגים גבוהים. בהצלחה לכולם".

העבודות הנרחבות כללו פיתוח חצרות גני ילדים בהיקף של 2.5 מיליון ₪, שיפוץ אולמות ומגרשי ספורט בהיקף של 2.2 מיליון ₪, שיפור תנאי למידה ב-11 בתי ספר בהיקף של 850 אלף ₪, בניית ממ"ד (מרחבי מיגון) בגנים טיפוליים בהיקף של 600 אלף ₪, הצטיידות גנים ובתי ספר, צביעה, מיזוג ועבודות פיתוח. השנה נפתחו שני גני ילדים חדשים.

בנוסף, כללו שיפוצי הקיץ בין השאר טיפול בלקויי בטיחות, הצללות בגני הילדים, רכישת מחשבים וטאבלטים לילדי החינוך המיוחד, שדרוג חדרי מורים, התקנת מערכות אינטרקום בגני הילדים, רכישת ביתני שמירה, טיפול בתקרות אקוסטיות, עבודות חשמל ועוד.

עיריית עכו המפעילה מזה שנים תכנית יום לימודים ארוך בגני הילדים בעיר תפעיל אחרי החגים צהרונים לילדי כיתות א' וב' בסבסוד משמעותי של 450 ₪ לחודש. את התכנית עבור המגזר היהודי והערבי יפעילו רשת המתנ"סים בעיר, והיא כוללת ארוחת צהריים, פעילות לימודית, חוגית והעשרה וסיוע בהכנת שיעורי הבית. במקביל ייהנו תלמידי כיתות ד'-ה' מ"חוג לכל ילד" – שעה שבועית במהלך יום הלימודים. ילדי הגנים ימשיכו ליהנות מיום לימודים ארוך בעלות של 1500 ₪ לכל השנה.

לכל החדשות
    דלג על חדשות

המשך עצור
    • כ-8060 יחידות דיור ייבנו במזרח העיר

תושבי העיר עכו מוזמנים להשתתף במפגש להצגת תכנית הרובע שיתקיים ביום רביעי, 6 בספטמבר בשעה 18:00 בבית יד לבנים, רח' ויצמן 11 עכו (ליד הספרייה העירונית). המפגש יארך כשעתיים וחצי והוא ייערך בהשתתפות נציגי העירייה, משרד הבינוי והשיכון וצוות התכנון.

• יותר מ-14 מיליון ש"ח הושקעו בשיפוץ מוסדות החינוך בעיר

• העיר עכו זוכת פרס החינוך הארצי

• חוף הארגמן נפתח לרחצה

החוף פתוח לרחצה לציבור הרחב עד סוף חודש אוקטובר

• שיח נקי ברשת

תחת הכותרת "שומרים על שיח נקי ברשת" מקדמת בימים אלה עיריית עכו תכנית לעידוד השיח וההתנהגות במרחב המקוון. התכנית מתקיימת בשיתוף המרכז לשלטון מקומי ואיגוד האינטרנט הישראלי.

• זר ברכות לבית הספר אמי"ת קנדי עכו

על בחירתו כבית ספר מצטיין לשנת תשע"ז בגין הישגים ערכיים, חברתיים ולימודיים. יישר כח והמשיכו בעשייה החינוכית הברוכה

• לכל ילדי העיר עכו שנת לימודים פוריה ומוצלחת