מוקד עירוני
הנחיות חירום

פורום למניעת התעללות בקשישים

6/07/2017
פורום למניעת התעללות בקשישים (הגדל)
פורום למניעת התעללות בקשישים בעכו התכנס לאחרונה במינהל הרווחה בעירייה ודן באיתור, אבחון וטיפול בזקן  ובסביבתו. בפורום השתתפו דר' חואן בר אל – מנהל מרפאת בריאות הנפש בקהילה, הגב' חוסנייה חמדו – אחות מרכזת כרוניים במשרד הבריאות, קצינת משטרה הגב' נטלי רוחמן  - תחנת עכו , מר פואד מוהנא – מפקח מחוזי במשרד הרווחה, הגב' ישראלה בביץ – ראש המדור לזקן ועו"ס דורית אוזנר– מרכזת היחידה למניעת התעללות והזנחת קשישים ועובדי המדור לקשיש.
במנהל הרווחה בעיריית עכו, במסגרת המדור לקשיש פועלת יחידה למניעת התעללות והזנחה כלפיי קשישים בקהילה. מספרם ההולך וגדל של הזקנים במדינת ישראל, מחייב את אנשי המקצוע בתחום הזקנה והטיפול באלימות במשפחה, להתמודד עם תופעות שונות ורחבות, המשפיעות על איכות חיי היום-יום של אוכלוסייה זו.
העובדים הסוציאליים ופקידי הסעד בתחום הזיקנה והעובדים בתחום הטיפול והמניעה במשפחה ברשויות המקומיות, נדרשים לפעול למניעה וטיפול באוכלוסיית הזקנים החשופים להתעללות והזנחה, כולל הפעלת חוקי ההגנה על זקנים, באמצעות פקידי הסעד.
מספר גורמים ברחבי העיר התגייסו כדי לתת מענים לשאלות המורכבות שעולות במהלך הטיפול בנושא רגיש זה.

הסדרי רחצה בחופי הים בעכו
בשל עבודות לפיתוח הטיילת הדרומית המתבצעות בימים אלה, הרחצה בחוף הארגמן אסורה עד להודעה חדשה. אין להיכנס לחופים ללא שירותי הצלה! הרחצה מותרת אך ורק בחוף הים הצמוד למלון חוף התמרים-רימונים, שם קיימים שירותי הצלה.
חג שבועות שמח לכל תושבי העיר ולכל בית ישראל
לתושבי העיר המוסלמים - רמדאן כרים