מוקד עירוני
יד לבנים
הנחיות חירום

18/07/2017
חבר מועצת העיר עכו לשעבר, יוסי חדד שהשמיץ את ראש העיר בפייסבוק ישלם 212,500 ש"ח פיצויים (הגדל)

בית משפט השלום בחיפה פסק: חבר מועצת העיר  עכו לשעבר -  יוסי חדד הוציא באמצעות פרופיל בדוי בפייסבוק את דיבתו של ראש עיריית עכו - שמעון לנקרי, וחויב בפיצוי חסר תקדים של 212,500 ₪

ביום חמישי האחרון ה- 13 ביולי 2017, הגיעה לסיומו הליך של תביעה, במסגרתו תבע ראש עיריית עכו, שמעון לנקרי את יוסי חדד חבר מועצת העיר לשעבר, עיתונאי ספורט לשעבר ומנהל טכנולוגי בבית ספר אורט קריית מוצקין - מי שהתמודד מולו ברשימה מתחרה בבחירות האחרונות, למועצת העירייה. את התביעה הגיש שמעון לנקרי בעילת לשון הרע בגין מספר "פוסטים"- פרסומים בפייסבוק, שפורסמו במשך שלושה חודשים במהלך מערכת הבחירות לראשות העיר, מפרופיל פיקטיבי תחת השם הבדוי "הדס בת אור". בפרסומים נכתבו רמיזות מכוערות בדבר ייחוס של התנהגות מינית עבריינית לראש העיר ובכלל זה הטרדות מיניות של עובדות עירייה ונשים אחרות, וכן ייחוס מסירת מידע כוזב למשטרת ישראל שחקרה את נסיבות הירי עליו בחודש מרץ 2013.

זהותו של יוסי חדד - כמי שעמד מאחורי הפרופיל הפיקטיבי, נחשפה לאחר שבמסגרת אחת ההתכתבויות הוא שגה והשיב לאחד המשתתפים בשיחה מהפרופיל האישי שלו, אך בלשון נקבה ובאופן ישיר לדברים שנכתבו על ידו רק כמה דקות קודם לכן מהפרופיל הבדוי בו עשה שימוש תחת השם "הדס בת אור".

בכתב הגנתו ולאורך כל ההליך הכחיש יוסי חדד כי הוא היה זה שעשה שימוש בפרופיל הפיקטיבי זה וגרס כי משהו "פרץ" את חשבון הפייסבוק, ועשה את הפרסומים כדי לפגוע בו.

בית המשפט בחן את טענותיו של יוסי חדד אחת לאחת, דחה אותן, קיבל את התביעה ופסק כי טענתו של יוסי חדד הינה "תזה מופרכת ממש", ו"בלתי סבירה".

בית המשפט בחן את טענתו של יוסי חדד בדבר "תיאוריות קשר" שנקשרה כנגדו ודחה אותה תוך שקבע כי: "כאמור נדרשת גם מידה של הגיון בכל תיאורית קשר".
בית המשפט קבע כי לא רק הפרסום האחרון בשרשרת הפרסומים נשוא התביעה נעשה על ידי יוסי חדד אלא ש: "באין נתון לסתור – נוטה הכף לכך שהפרסומים נעשו כולם בידי אותו משתמש, לאור הדמיון הסגנוני והתוכני".

תביעה שכנגד שהגיש יוסי חדד כנגד שמעון לנקרי נדחתה לגופה, שעה שחדד שתבע את לנקרי על עצם פרסום התביעה בעיתונות המקומית, לא הצליח להוכיח שלנקרי פעל לפרסומה, ומכל מקום משעה שבית המשפט קבע כי האמור בתביעה הוא אמת, גם לו היה מפרסם את התביעות, לא היה הדבר מייצר עילת תביעה כנגדו.
בפסק הדין מסר ברור ולפיו: "דמו של איש ציבור אינו סמוק יותר או פחות מזה של נפגע אחר. אולם הפגיעה בו יכולה להיות קשה וחמורה יותר באופן ממשי ביחס לאדם אחר בסיטואציה של פרסומים משמיצים דומים, דווקא לאור מעמדו הציבורי".

בית המשפט סבר כי תוכן הפרסומים שעשה יוסי חדד באמצעות הפרופיל הבדוי היה חמור ופסק לנתבע סכום חסר תקדים של 180,000 ש"ח במצטבר. זאת, בצירוף 20,000 ש"ח הוצאות משפט ובצירוף החזר אגרה מלא בסך 12,500 ש"ח והכול לתשלום תוך שלושים יום.
את ראש עיריית עכו ייצגה עורכת דין טלי בן סימון, ממשרד פדרבוש- בן סימון.

ראש העיר עכו, שמעון לנקרי: "אני מודה לבית המשפט הנכבד שהוציא את הצדק לאור, ושהביא לכך שסוף מוציא דיבה הוא לשלם פיצוי ראוי לנפגע ממעשיו. בפסק הדין הזה יש מסר ברור ולפיו שמו של איש ציבור אינו הפקר. שום פיצוי שבעולם לא יהא בו כדי לתקן את העוול הנורא שנגרם לי כפועל יוצא של פרסומים אלה, שתחילתם הייתה ימים ספורים לאחר אירוע הירי שבו נפגעתי, ובעוד אני מאושפז במחלקה לטיפול נמרץ, ושלא פסק במשך שלושה חודשים. פגיעה בי, במשפחתי ובילדיי היא פגיעה שאין לה מחיר. חשיבות פסק דין אמיץ זה היא במסר הברור שהוא משלח: גם מי שמתחבא מאחורי פרופיל פיקטיבי, צריך לדעת שהדבר לא יפתור אותו מתשלום על מעשיו לכשיתגלה ויתבע. האופן בו פעל יוסי חדד ראוי לכל גינוי בוודאי כאשר מדובר במי ששימש כחבר מועצת עיר וכעיתונאי ומשמש כיום כאיש חינוך".

הסדרי רחצה בחופי הים בעכו
בשל עבודות לפיתוח הטיילת הדרומית המתבצעות בימים אלה, הרחצה בחוף הארגמן אסורה עד להודעה חדשה. אין להיכנס לחופים ללא שירותי הצלה! הרחצה מותרת אך ורק בחוף הים הצמוד למלון חוף התמרים-רימונים, שם קיימים שירותי הצלה.
חג שבועות שמח לכל תושבי העיר ולכל בית ישראל
לתושבי העיר המוסלמים - רמדאן כרים