מוקד עירוני
הנחיות חירום

זמריית הגוספל, הנשמה והתפילה תיערך בחודש הבא בעכו העתיקה

18/07/2017

בין האורחים: רביעיית ה- GOLDEN GATE, מקהלות אורחות מיוון, מצרפת, מרומניה ומארה"ב. איריס ועופר פורטוגלי ומקהלת הגוספל, אנסמבל פיוט לראשונה תתקיים בישראל, בין התאריכים 6-9 באוגוסט במסגרת הזמריות המתקיימות כל שנה, "זמריית הגוספל, נשמה ותפילה. הזמריה, מכנסת את אוהבי שירת המקהלות בישראל, באולמות עכו העתיקה, והפעם תוקדש לשירת מקהלה הכוללת בתוכה שירי גוספל, נשמה ותפילה. הזמרייה מתקיימת ביוזמת עמותת הנבל והזמיר, עיריית עכו והחברה לפיתוח עכו העתיקה.  במשך ארבעה ימים ולילות יהדהדו באולמות האבירים וברחבי עכו קולות שירת מקהלה בסדנאות, בכיתות אמן ובקונצרטים מדי ערב. המשתתפים  והאורחים ייהנו מפעילות רצופה בכל שעות היום והלילה וממפגשי העשרה בתחומי הגוספל, שירי הנשמה והתפילה בהנחיית מנצחים בעלי שם עולמי בתחומים אלה.
  אורחי הזמריה השנה הם חברי רביעיית הגולדן גייטThe Golden Gate Quartet , , אשר  יופיעו בקונצרט הפתיחה ואף ינחו מפגש פתוח לכל משתתפי הזמריה.

המנצחים טים בראון (אנגליה), אנדריי דה קוואדרוס (ארה"ב), קווין פוקס (קנדה)  וג’ואה אמיר (צרפת) ינחו את הסדנאות. במסגרת הזמריה, מדי יום בשעות אחה"צ, יתקיימו קונצרטים וסדנאות העשרה מתחלפות, ביניהם מופע מיוחד של המקהלה האורחת מיוון בניצוחה של מריה אמה מליגופולו, יכלול יצירות תיאודורקים, חדג'ידאקיס, ועוד.

מדי ערב יתקיימו קונצרטים בחצר המצודה: קונצרט פתיחה עם רביעיית הגולדן גייט, קונצרט חזנות ופיוטים, קונצרט גוספל & ג'אז בהשתתפות איריס ועופר פורטוגלי, מקהלת "קולות C21" מבוסטון בניצוחו של אנדרה דה קוואדרוס ועוד.

האירועים יתקיימו באולמות האבירים, בחצר המצודה, בבוסתן ובגן הקסום שליד המצודה. העיר עכו משמשת משכן אידיאלי לזמריה אשר מזמנת שיתופי פעולה רב תרבותיים בין יהודים, ערבים ונוצרים באמצעות השפה הבין-לאומית – המוזיקה.
מנהל מוזיקלי: רמי ברבר, ישראל; עוזרת מנהל מוסיקלי: מריה בלייבר

רמי ברבר
מנצח מקהלות, מלחין וזמר, עד לאחרונה שימש כיושב ראש  הלל - ארגון המקהלות בישראל, משמש כיועץ וכמנהל המוסיקאלי של הזמרייה בשנים האחרונות.
מריה בלייבר
מנצחת על מקהלות במקומות שונים במרכז הארץ (רמת גן, חולון, הרצליה ועוד), מלמדת פיתוח קול,ומעבירה סדנאות חווייתיות ומעשירות.

הסדרי רחצה בחופי הים בעכו
בשל עבודות לפיתוח הטיילת הדרומית המתבצעות בימים אלה, הרחצה בחוף הארגמן אסורה עד להודעה חדשה. אין להיכנס לחופים ללא שירותי הצלה! הרחצה מותרת אך ורק בחוף הים הצמוד למלון חוף התמרים-רימונים, שם קיימים שירותי הצלה.
חג שבועות שמח לכל תושבי העיר ולכל בית ישראל
לתושבי העיר המוסלמים - רמדאן כרים