עכו אתגרי בוטני תמונה

ראש העיר עכו שמעון לנקרי
    תושב/ת יקר/ה,

בשנים האחרונות עוברת העיר עכו שינויים מרחיקי לכת בכל תחומי החיים: שכונות חדשות נבנות, כבישים חדשים נסללים, מבני ציבור חדשים מוקמים, אצטדיון כדורגל עם סטנדרטים אירופאיים, פארק ספורט אתגרי לצד מרכז טניס אזורי, קונסרבטוריון מפואר ועוד.

במקביל להתפתחות העיר וחידוש התשתיות, נעשית פעילות אינטנסיבית להבאת מפעלים ויזמים שונים בתחומי תיירות ותעשייה לעיר, אשר יביאו לשגשוג ופריחה וישפיעו על העיר כולה, יתרמו רבות לקידומה של העיר ולהבאת אוכלוסיות חזקות נוספות לגור בה.קרא עוד
    האופרה הישראלית תקיים ביום שישי, 28.6.19 מופעים פתוחים לציבור בשוק בעכו העתיקה. לצד זמרי האופרה יופיעו סולנים צעירים והרכבים ווקאליים של הקונסרבטוריון העירוני ע"ש שטראוס בעיר וכן תזמורת כלי נשיפה. המופעים יתקיימו בין השעות 11:30 עד 14:30 בשלושה מוקדים: בכניסה לשוק מכיוון הנמל, במרכז השוק ובכניסה לשוק מכיוון כנסיית טרה רוסה. הכניסה חופשית. הציבור מוזמן
    זו השנה השישית, שהאופרה הישראלית מגיעה לעכו למופעים במצודה הצלבנית של העיר עכו, המוכרת כאתר מורשת עולמית של אונסק"ו. האירועים יתקיימו בשיתוף עיריית עכו, החברה לפיתוח עכו העתיקה ומיזם "אוצרות הגליל" של רעיה שטראוס-בן דרור וייפתחו ביום חמישי 27.6.19 במופע 7 שבע זמרות מובילות של האופרה הישראלית.קרא עוד
    פיקוד העורף ורשות חירום לאומית ערכו ביום שני בעכו תרגיל חירום רשותי, במהלכו תורגלו המכלולים ואגפי העירייה השונים. התרגיל נערך בהובלת ראש העיר עכו שמעון לנקרי, מנכ"ל העירייה אוהד שגב ומנהל אגף הבטחון והחירום סולטן אבו נימר. את השולחן המרכזי ניהל מבקר העירייה יוסי כהן. בתרגיל השתתפו גם סגני ראש העיר זאב נוימן ואדהם ג'מל ועובדי העירייה המשובצים בתפקידם שונים בחירום. התרגיל דימה ירי טילים בלתי פוסק לעבר העיר עכו עם הרוגים, פצועים ולכודים. במהלך התרגיל התמודדה העירייה עם תרחישים של פגיעה חמורה בתשתיות ונתנה מענה מיטבי למצב של חסרי קורת גג ומחסור במים ובחשמל.
    בתרגיל השתתפו גם מפקד נפת גליל מערבי, אל"מ רז קרני, מפקד היקל"ר סא"ל יהורם מימון וסגנו רס"ן אלי סבן וכן גדוד החילוץ של פיקוד העורף שיעמוד לרשות העיר עכו בשעת חירום.קרא עוד

לכל החדשות
    דלג על חדשות

המשך עצור
    • שיח נקי ברשת

תחת הכותרת "שומרים על שיח נקי ברשת" מקדמת בימים אלה עיריית עכו תכנית לעידוד השיח וההתנהגות במרחב המקוון. התכנית מתקיימת בשיתוף המרכז לשלטון מקומי ואיגוד האינטרנט הישראלי.

• מועדי פתיחת מגרש סינטטי ליד הפארק האתגרי

המגרש פתוח לשימוש הציבור כדלקמן: ימים א' ושבת בין השעות 23:00-17:00 ימים: ב' ג' ד' ה' בין השעות 23:00-18:30 יום ו' פתוח בין השעות 18:00-10:00

• דרושים עורכי דין מתנדבים להרצאות בנושא מיצוי זכויות לאזרחים ותיקים

עיריית עכו קוראת לעורכי דין להתנדב במתן הרצאות בנושא מיצוי זכויות לעניינים הקשורים לאזרחים ותיקים. לפרטים: המדור לזקן בעיריית עכו, טל' 04-9956028

• הודעה בדבר הגשת בקשה לאישור הסדר פשרה בת"צ 26618-06-14

הודעה בדבר הגשת בקשה לאישור הסדר פשרה בת"צ 26618-06-14 לבית המשפט המחוזי בחיפה בשבתו כבית משפט לעניינים מנהליים. לצפייה בנוסח המלא הקליקו על הכותרת

• החל מחודש מאי לא תותר חניית משאיות ואוטובוסים בסמוך לאזור מגורים בעכו

החלטה זו התקבלה לאחרונה בוועדת התחבורה של עיריית עכו. לרשות נהגי הרכבים הכבדים יועמד חניון אצטדיון הכדורגל הממוקם בכניסה הדרומית לעיר, אשר יהיה החניון היחיד בו מותרת חניה לרכבים כבדים. במחלקת הפיקוח בעירייה מבהירים, כי היה וימצא רכב כבד החונה במקום אסור כאמור לעיל, צפוי בעל הרכב ו/או המחזיק בו לעונשים הקבועים בחוק ובכלל זה קבלת הודעת קנס ו/או כתב אישום.

• קול קורא לאמנים למיזם הופעות הקיץ בעכו

אגף קשרי קהילה בעיריית עכו בשיתוף מועדון הג'אם – בית ליצירה משותפת מחפשים אמנים מעכו ומיישובי הסביבה למיזם הופעות הקיץ. אז, אם אתם זמרים/ות, יחידים/ות והרכבים בעלי ניסיון על במה אתם/ן מוזמנים/ות לפנות ולשלוח חומרים ל: lizul@akko.muni.il או akko.jam@gmail.com עד 3.7.2019. אנא כתבו בנושא המייל במה לאמנים בעכו. לפרטים נוספים: אגף קשרי קהילה – 049956225 | הג'אם - בית ליצירה משותפת - 049019480

• אלפים גדשו את פסטיבל ערבסק בעכו

אלפים השתתפו בפסטיבל ערבסק למוסיקה ערבית קלאסית ואנדלוסית שננעל בסוף השבוע שעבר בעכו. הפסטיבל שנערך זו השנה השנייה ברציפות הציג במשך חמישה ימים מוסיקה ערבית ואנדלוסית אותנטית ואפשר לקהל הצצה לשורשיה ולמקורותיה לצד סיפורה של עכו ותושביה – יהודים וערבים, חילוניים ודתיים, עולים חדשים וותיקים שחיים יחד בקיום משותף.

• כנס עכו השישי לאיכות השלטון בישראל

נערך השבוע בקונסרבטוריון העירוני במעמד ראש העיר עכו שמעון לנקרי, יו"ר התנועה לאיכות השלטון, ד"ר עו"ד אליעד שרגא וראשי ערים. הכנס עסק השנה בנושאים של ייעוץ משפטי ברשות המקומית - בין "שמירת הסף" לבין יצירת "צוואר בקבוק" ומשך כהונת ראשי רשויות בישראל – בין הרצוי למצוי.

• כ- 150 בעלי עסקים ויזמים השתתפו בכנס "יזמות ועסקים" בעכו

הצלחה גדולה נרשמה לכנס "יזמות ועסקים" בעכו, שקיימו בשבוע שעבר משרד הכלכלה והתעשייה, הסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים, 'מעוף' נהריה, עיריית עכו, החברה למרכזים קהילתיים עכו ומרכז צעירים עכו, עם הגעתם של כ- 150 בעלי עסקים ויזמים מעכו.

• חופשה נעימה ובטוחה

לכל תלמידי העיר עכו

• האופרה שרה בעכו

האופרה הישראלית חוזרת לחצרות האבירים בעכו לסוף שבוע של מוסיקה קסומה: 7הסופרניות בלהיטי אופרה ומחזות זמר. האופרה שרה אהוד מנור, אמן אורח: אמיר דדון. מופעי מוסיקה מפתיעים בשוק ובאולמות האבירים 27.6.19-29.6.19