עכו אתגרי בוטני תמונה

ראש העיר עכו שמעון לנקרי
    תושב/ת יקר/ה,

בשנים האחרונות עוברת העיר עכו שינויים מרחיקי לכת בכל תחומי החיים: שכונות חדשות נבנות, כבישים חדשים נסללים, מבני ציבור חדשים מוקמים, אצטדיון כדורגל עם סטנדרטים אירופאיים, פארק ספורט אתגרי לצד מרכז טניס אזורי, קונסרבטוריון מפואר ועוד.

במקביל להתפתחות העיר וחידוש התשתיות, נעשית פעילות אינטנסיבית להבאת מפעלים ויזמים שונים בתחומי תיירות ותעשייה לעיר, אשר יביאו לשגשוג ופריחה וישפיעו על העיר כולה, יתרמו רבות לקידומה של העיר ולהבאת אוכלוסיות חזקות נוספות לגור בה.קרא עוד
    כמדי שנה, במסגרת המאמץ לשמירה על איכות הסביבה תציב עיריית עכו בערב חג הפסח עמדות לביעור חמץ במוקדים מרכזיים ברחבי העיר. העמדות הוכנו על ידי אגף שפ"ע (שיפור פני העיר). על מנת לאפשר את קיום מצוות החג כהלכתה ולשמור על איכות הסביבה ריכזו במינהל התפעול והאכיפה בעירייה רשימה של מוקדים לביעור החמץ. העמדות יוצבו בשעות הבוקר המוקדמות ביום שישי, ערב חג הפסח ויפונו לקראת השעה 12:30 בצהריים. בעירייה קוראים לציבור להימנע מהקמת מדורות לביעור חמץ במדשאות, כבישים ושטחי גינון ציבוריים.
    להלן המוקדים לביעור החמץ: רח' ז'בוטינסקי – ליד בית הכנסת המרכזי האשכנזי וליד ביכנ"ס של הרב סמדג'ה; הכרם ב' – ליד בית הכנסת "מאור יעקב".קרא עוד
    במסגרת ההכנות לחג הפסח, פועלים בימים אלה עובדי מינהל התפעול והאכיפה בעיריית עכו באינטנסיביות ומבצעים עבודות נרחבות ברחבי העיר לשיפור חזות העיר.
    העבודות כוללות צביעה, גינון, שתילת פרחים, ניקיון שטחי ציבור, הצללות בפארקים, הדברה ועוד.
    כמו כן, העמידה העירייה לקראת החג מערך מתוגבר לפינוי פסולת וגרוטאות. התושבים מתבקשים להניח את הציוד המושלך לאשפה כגון ריהוט וכדומה במקומות ריכוז שליד פחי האשפה. בערב החג, החל מהשעה 12:00 לא תתאפשר הוצאת גזם/פסולת וגרוטאות לשטח הציבורי.קרא עוד

לכל החדשות
    דלג על חדשות

המשך עצור
    • חג פסח כשר ושמח

לכל תושבי העיר עכו ולכל בית ישראל שמעון לנקרי, ראש העיר עכו הסגנים וחברי המועצה

• עצרת זיכרון לשואה ולגבורה

תיערך ביום רביעי, כ"ו בניסן תשע"ט, 1.5.19 בקונסרבטוריון העירוני 19:30 – התכנסות ותערוכת "מרד של תקווה" 20:00 – תחילת העצרת במעמד: רב העיר, הרב יוסף ישר ראש העיר עכו, שמעון לנקרי ניצולי שואה מסכת מרכזית: "עדויות" בביצוע קבוצת התיאטרון הקהילתי של החברה למרכזים קהילתיים בשיתוף תלמיד אורט עכו.

• חוק סגירת עסקים בערב יום הזיכרון לשואה ולגבורה

עפ"י החוק, ביום רביעי כ"ו בניסן תשע"ט, 1.5.19 החל מהשעה 18:30 יש לסגור עסקים. חל איסור בפתיחת בתי עינוג, השמעת מוסיקה, מכירת משקאות חריפים והוצאת שולחנות וכיסאות לרחוב. פקחי העירייה ומשטרת ישראל יאכפו את החוק!

• החל מחודש מאי לא תותר חניית משאיות ואוטובוסים בסמוך לאזור מגורים בעכו

החלטה זו התקבלה לאחרונה בוועדת התחבורה של עיריית עכו. לרשות נהגי הרכבים הכבדים יועמד חניון אצטדיון הכדורגל הממוקם בכניסה הדרומית לעיר, אשר יהיה החניון היחיד בו מותרת חניה לרכבים כבדים. במחלקת הפיקוח בעירייה מבהירים, כי היה וימצא רכב כבד החונה במקום אסור כאמור לעיל, צפוי בעל הרכב ו/או המחזיק בו לעונשים הקבועים בחוק ובכלל זה קבלת הודעת קנס ו/או כתב אישום.

• חגיגת המימונה תיערך בעיריית עכו

כמדי שנה תקיים עיריית עכו "בית פתוח" במסגרת חגיגת המימונה המסורתית בהיכל העירייה. האירוע ייערך במוצאי שבת, כ"ב בניסן תשע"ט, 27 באפריל 2019 בשעה 21:00 במעמד ראש העיר עכו, שמעון לנקרי. תושבי העיר מוזמנים ליטול חלק באירוע וליהנות מדברי מתיקה וממטעמי החג המסורתיים.

• שיח נקי ברשת

תחת הכותרת "שומרים על שיח נקי ברשת" מקדמת בימים אלה עיריית עכו תכנית לעידוד השיח וההתנהגות במרחב המקוון. התכנית מתקיימת בשיתוף המרכז לשלטון מקומי ואיגוד האינטרנט הישראלי.

• כ-13מיליון ש"ח הושקעו בשיפוץ מוסדות החינוך בעיר

כ-13 מיליון ₪ הושקעו בשיפוצי קיץ ובשדרוג מוסדות החינוך בעיר. מדובר בעבודות שבוצעו בסיוע משרד החינוך וקרנות נוספות, תוך ליווי של מינהל החינוך ומינהל התפעול והאכיפה.

• בקשה לקבלת תמיכות עמותות חברתיות ועמותות ספורט - הארכה

הרינו להודיעכם, כי ניתן ועדת התמיכות האריכה את המועד להגשת בקשות לקבלת תמיכות מעיריית עכו לשנת 2019 בהתאם לתבחינים שאושרו במועצת העיר. את הבקשות יש להגיש במשרדי הנהח"ש בעיריית עכו עד ה- 7.3.19 בשעה 13:00. טפסים להגשת הבקשות ניתן לקבל במשרדי הנהח"ש או להוריד מאתר העירייה בלשונית "טפסים להורדה".

• מועדי פתיחת מגרש סינטטי ליד הפארק האתגרי

המגרש פתוח לשימוש הציבור כדלקמן: ימים א' ושבת בין השעות 23:00-17:00 ימים: ב' ג' ד' ה' בין השעות 23:00-18:30 יום ו' פתוח בין השעות 18:00-10:00

• דרושים עורכי דין מתנדבים להרצאות בנושא מיצוי זכויות לאזרחים ותיקים

עיריית עכו קוראת לעורכי דין להתנדב במתן הרצאות בנושא מיצוי זכויות לעניינים הקשורים לאזרחים ותיקים. לפרטים: המדור לזקן בעיריית עכו, טל' 04-9956028

• לכל ילדי העיר עכו

שנת לימודים פוריה ומוצלחת

• הודעה בדבר הגשת בקשה לאישור הסדר פשרה בת"צ 26618-06-14

הודעה בדבר הגשת בקשה לאישור הסדר פשרה בת"צ 26618-06-14 לבית המשפט המחוזי בחיפה בשבתו כבית משפט לעניינים מנהליים. לצפייה בנוסח המלא הקליקו על הכותרת

• פעילות גן ארז בשנת הלימודים הבאה

תושבים יקרים! עיריית עכו שמחה לבשר לכם, כי לאחר דיאלוג ממושך עם הורי גן הילדים "ארז", נמצא פתרון יצירתי אשר משביע את רצונם של הורי הגן ועל כך אנו מברכים. העירייה תעמיד לטובת הורי גן ארז מבנה חלופי שאליו יועבר הגן יחד עם הצוות החינוכי הקיים. לגן זה יהיה אזור רישום פתוח ואליו יוכלו להירשם ילדי גן ארז וילדים נוספים מרחבי העיר, ובכלל זה ילדי גן ספיר.

• מוזיאון אוצרות בחומה פתוח חינם בחוה"מ פסח

ימים 21/4-24/4 בין השעות 10:00-16:00 בערב חג 25/4 בין השעות 10:00-14:00

• חופשה מרוכזת

לרגל יציאה לחופשה מרוכזת יהיו משרדי העירייה סגורים בין התאריכים 21-26.4.19. מחלקת הגבייה תפעל בחול המועד (למעט ערב חג) בין השעות 12:00-8:00. במקרים דחופים ניתן לפנות למוקד העירוני מכל טלפון: 4911*

• חוק איסור חמץ

לידיעת בעלי העסקים, עפ"י חוק חג המצות (איסור חמץ) התשמ"ו – 1986 לא יציג בעל עסק בפומבי מוצר חמץ למכירה או צריכה מצהרי יום י"ד בניסן עד 20 דקות אחרי שקיעת החמה של יום כ"א בניסן. לעניין זה "מוצר חמץ" – לחם, לחמניה, פיתה וכל מוצרי קמח וחמץ אחרים. הגבלה זו אינה כוללת את אזור העיר העתיקה. פקחי העירייה יאכפו את החוק וינקטו צעדים נגד מי שיעבור על חוק זה!