שנת הלימודים בעכו נפתחה כסדרה

3/09/2017
הגדל

-11אלף תלמידים מעכו פתחו בסוף השבוע שעבר את שנת הלימודים תשע"ח במוסדות החינוך בעיר, החל מגני הילדים ועד לבתי הספר התיכוניים.

ראש העיר עכו שמעון לנקרי ביקר בבוקר פתיחת שנת הלימודים בבתי ספר בעיר כשהוא מלווה בראש מינהל החינוך אורית אסייג וצוות החינוך. לנקרי נפגש עם תלמידים, בירך אותם בברכת שנת לימודים מהנה, פוריה ומוצלחת.

במסגרת היערכות העירייה על כלל אגפיה השונים לפתיחת שנת הלימודים, הושקעו יותר מ-14 מיליון ₪ בשיפוצי קיץ ובשדרוג מוסדות החינוך בעיר. מדובר בעבודות שבוצעו בסיוע משרד החינוך וקרנות נוספות, תוך ליווי של מינהל החינוך ומינהל התפעול והאכיפה.

העבודות הנרחבות כללו פיתוח חצרות גני ילדים בהיקף של 2.5 מיליון ₪, שיפוץ אולמות ומגרשי ספורט בהיקף של 2.2 מיליון ₪, שיפור תנאי למידה ב-11 בתי ספר בהיקף של 850 אלף ₪, בניית ממ"ד (מרחבי מיגון) בגנים טיפוליים בהיקף של 600 אלף ₪, הצטיידות גנים ובתי ספר, צביעה, מיזוג ועבודות פיתוח. השנה נפתחו שני גני ילדים חדשים.

בנוסף, כללו שיפוצי הקיץ בין השאר טיפול בלקויי בטיחות, הצללות בגני הילדים, רכישת מחשבים וטאבלטים לילדי החינוך המיוחד, שדרוג חדרי מורים, התקנת מערכות אינטרקום בגני הילדים, רכישת ביתני שמירה, טיפול בתקרות אקוסטיות, עבודות חשמל ועוד.

עיריית עכו המפעילה מזה שנים תכנית יום לימודים ארוך בגני הילדים בעיר תפעיל אחרי החגים צהרונים לילדי כיתות א' וב' בסבסוד משמעותי של 450 ₪ לחודש. את התכנית עבור המגזר היהודי והערבי יפעילו רשת המתנ"סים בעיר, והיא כוללת ארוחת צהריים, פעילות לימודית, חוגית והעשרה וסיוע בהכנת שיעורי הבית. במקביל ייהנו תלמידי כיתות ד'-ה' מ"חוג לכל ילד" – שעה שבועית במהלך יום הלימודים. ילדי הגנים ימשיכו ליהנות מיום לימודים ארוך במחיר מסובסד.