עיריית עכו והמשטרה נערכים בכוחות מתוגברים לקראת יום הכיפורים

28/09/2017
הגדל

מנכ"ל עיריית עכו, אוהד שגב נועד השבוע בלשכת ראש העיר עם המנהיגות הדתית והחברתית בעיר לישיבת היערכות מיוחדת לקראת יום הכיפורים. בישיבה השתתפו בין השאר מפקד תחנת עכו, נצ"מ אלי מגן וסגנו, רב העיר עכו הרב יוסף ישר, השיח'ים סמיר עאסי ועבאס זכור, אימאם מסגד אל ג'זאר, השיח' יוסף אבו סגייר, ראש מנהל תפעול ואכיפה יניב אשור, סגנית ראש מנהל החינוך ומנהלת תכנית "עיר ללא אלימות", שולה אזולאי, מנהל מערך המצלמות בעיר ולדי רבינוביץ ועוד. שגב ציין, כי כבכל שנה נערכה העירייה יחד עם המשטרה והמנהיגות הדתית והחינוכית על מנת שיום הכיפורים יעבור בעכו בשלום, וכי הוא סמוך ובטוח שגם השנה יעבור החג ללא תקלות.
נצ"מ מגן סקר את היערכות המשטרה ואמר, כי הם ערוכים בכוחות מתוגברים, וכי השוטרים יהיו פרושים בחסימות צירי התנועה וברחבי העיר על מנת לשמור על רגיעה ולמנוע חלילה מצב של התלקחות כפי שאירע לפני כשתשע שנים.
ראש מנהל תפעול ואכיפה יניב אשור אמר, כי מערך הביטחון של העירייה יפעל בנוכחות מוגברת בשכונות המעורבות ובאזור בתי הכנסת בעיר. לדבריו, במסגרת ההיערכות הורחב מערך המצלמות בעיר, ובימים אלה הותקנו מצלמות נוספות ברחבי העיר.
במסגרת הסדרי התנועה המיוחדים ליום הכיפורים ייחסמו החל מכניסת החג המעבר מכיכר רוטרי לרח' דוד רמז; כיכר ההגנה/חטיבת גולני לכיוון מזרח העיר; כיכר חטיבת גולני/רמז לכיוון מערב; חטיבת גולני פינת שפירא סגירה לכיוון צפון; חסימה בצומת עכו מזרח; גן בוטני/דושניצקי לכיוון מנוף; חסימה באקוודוקט לכיוון שיכוני המזרח; צומת שטראוס לכיוון צומת עכו מזרח; כיכר הרצוג/הרצל.
רב העיר עכו והשיח'ים ציינו את פעולות ההסברה המשותפות שנעשות בקרב תלמידים ובני נוער והם קוראים לציבור היהודי והערבי לגלות הבנה ולשמור על כיבוד החיים המשותפים.
ראש העיר שמעון לנקרי, שנבצר ממנו להשתתף בישיבה אמר: "שיתופי הפעולה המדהימים שלנו יחד עם הרבנים, השיח'ים  והמשטרה תורמים לאווירה רגועה בעיר ואנו ערוכים היטב על מנת לשמור על קדושת החג, תוך כיבוד של האחד את השני".