מוזיאון 'אוצרות בחומה' בעכו ציין עשור להיווסדו

24/10/2017
הגדל

מוזיאון 'אוצרות בחומה' בעכו העתיקה, ציין בסוף השבוע האחרון עשור להקמתו, באירוע הוקרה לעובדי ומתנדבי המוזיאון, ביוזמת התעשיינית רעיה שטראוס בן דרור, מייסדת המיזם הפילנתרופי "אוצרות הגליל" ונשיאת עמותת הידידים של מוזיאון אוצרות בחומה, ובהשתתפות ראש העיר עכו שמעון לנקרי.

באירוע אמרה רעיה שטראוס בן דרור: "לשיקום המבנה הגעתי בהמלצת אחי מיכאל שטראוס. המבנה היה מוזנח  מאוד. לאחר השיפוץ הוחלט להקים כאן מוזיאון שיספר באמצעות אוספים של אנשים פרטיים, חפצים, כלים ועוד את סיפור אזור הגליל המערבי ועכו. כשפגשתי לראשונה את חברי הנהלת המוזיאון והאספנים, התאהבתי באנשים החלוצים והחולמים עם ברק בעיניים והמון רצון טוב. אני שמחה שהמקום נקרא על שם הוריי, שגם הם חלמו חלומות ורקמו תקוות כשהגיעו לגליל. היום באירוע, אנו אומרים תודה למתנדבים, לידידים ולעמותה, שאספו פריט-פריט ,במיטב כספם במשך שנים רבות. נפלא להיות חלק ולהצטרף ל'אנשים משוגעים' ויצירתיים, ולכן אני פה. אתם עושים טוב במציאות לא קלה במדינה, וצריך שיהיו נקודות אור שייתנו לנו כוח להמשיך. המוזיאון הזה על הנוסטלגיה שבו והסיפור האנושי מביא את האור". שטראוס הוסיפה "המיזם שהקמתי, 'אוצרות הגליל', נועד להקפיץ כלכלית את אזור הגליל המערבי באמצעות התיירות, ולתמוך בעסקים קטנים, שהם המנוף שיכול להרים אזור. עכו, כעיר משומרת בעלת רבדים רבים שגם הוכרה גם על ידי אונסק"ו, נמצאת במרכז המיזם, אין עיר כזו בעולם. באמצעות המיזם הצלחנו להכפיל את התיירות בגליל המערבי, ואני גאה על כך מאוד".

ראש העיר עכו, שמעון לנקרי אמר "בשנים האחרונות הושקעו מאות מיליוני שקלים בקידום התיירות ובשיפור התשתיות ושימור האתרים בעכו, במטרה לשמור על האותנטיות של העיר ולא רק לחדש אותה. אנשים רוצים לראות מה היה בעיר, בתקופת הצלבנים, בתקופות העותומאנית, הביזנטית- כל התקופות שעכו עברה. מוזיאון 'אוצרות בחומה', הוא אחת הדוגמאות המדהימות לתוצאה של שותפות של רעיה ומשפחת שטראוס, המביא לידי ביטוי את האפשרויות האין סופיות בעיר הזו, ואת התוצאה המבורכת במעורבות תורמים המעורבים בניהול המקום ושותפים לו רגשית".

עוד נכחו באירוע מנכ"ל עמותת גליליים ומנהל המוזיאון דן הורטמן, חבר עמותת גליליים ומנהל גן התעשייה תפן אריה דהן, ד"ר ג'נאן פלאח, חבר העמותה וחבר ההנהלה מיכאל לוריא, מנכ"ל מפעל קליל אריה ריכטמן, מנהל אכסניית אנ"א עכו קאיד קואס, יורם ושלוה קניג מ-KP אלקטרוניקה, ישראל שחר, נציגים מחברות האחים אמנוני ושלטל, מנהלת אגף קשרי קהילה בעיריית עכו ליזו אוחיון,  מנהלת המרכז לפיתוח ההון האנושי כרמית כהן, מנכ"ל החברה הכלכלית עכו אלברט בן שלוש, צוות מיזם "אוצרות הגליל" חברי עמותת גליליים- מנכ"ל רשת אורט שמריהו רוזנר, מעצבת המוזיאון מיכל מזרחי ורחל ארבל. המתנדבים- מוטי מזרחי, אבנר רביב, כרמלה בן ארצי, עמוס דרור, איתן הורביץ וטלי זילבר, וכן עובדת המוזיאון סיסי רודן. ועוד. באירוע הוגשו תבשילים נפלאים משלל העדות, שהגישו נשות מיזם 'נשים מבשלות בעכו', שמובילה עיריית עכו.

מוזיאון 'אוצרות בחומה' בעכו העתיקה- ממוקם בבורג' אל קומאנדר בפינה הצפון-מזרחית של חומת העיר העתיקה, במבנה ששימש בעבר את חיילי המשמר העותומאנים.
המוזיאון מציג אוספים נדירים של חפצים, מלאכות יד ומוצרי צריכה המשקפים את הווי החיים בגליל משלהי המאה ה-19 ועד תחילת המאה ה-20. המוצגים במוזיאון שופכים אור על אורחות החיים של תושבי עכו העתיקה וממחישים את הפולקלור הגלילי ששאב את מקורותיו מהעמים השונים שחיו וסחרו באזור במהלך הדורות הקודמים. כמו כן, בימים אלו מוצגת במוזיאון תערוכת "אישה מקומית"- דמותה של האישה באמנות השימושית הישראלית, וכן תערוכות של שמלות פלסטיניות גליליות ותכשיטים נשיים מסוף המאה ה-19 ושל כלים פרסיים מעוטרים, שנתרמו למוזיאון על ידי ארכיון עיריית עכו.

צילום: דורית ריטבו