עיטור יקיר העיר עכו לשנת 2016 הוענק לאבי מלכה על תרומתו לקהילה

28/11/2017
ראש העיר מעניק עיטור יקיר העיר לאבי מלכה (הגדל)

ראש העיר עכו שמעון לנקרי העניק בסוף השבוע שעבר את עיטור יקיר העיר עכו לשנת 2016 לתושב העיר, אבי מלכה על תרומתו למען הקהילה. הטקס נערך בלובי העירייה במעמד חברי מועצת עיר, מנכ"ל העירייה אוהד שגב, מנכ"לית אקי"ם ישראל, סיגל פרץ-יהלומי, מפקד תחנת זבולון של כיבוי והצלה טפסר חזי לוי, בני משפחה ומכרים רבים.

במהלך הטקס בירך ראש העיר עכו שמעון לנקרי את מלכה על קבלת העיטור ואמר: "תרומתך רבת השנים ופעולתך בכל שעה ובכל תנאי מזג אוויר ובהתנדבות למען הילדים בעלי הצרכים המיוחדים היא לא תסולא בפז. המוסד שהקמת צבר תנופה בשנים האחרונות ובנית מסגרת לתפארת לילדים שהכי זקוקים לכך".

מלכה (67) יליד צרפת, גמלאי של שירותי הכבאות וההצלה בגליל המערבי, שם שירת במשך שנים רבות כקצין חקירות ומניעת דליקות ומפקד משמרת. מלכה, נשוי ואב לשלושה ילדים מתגורר בעכו מאז שנות ה-50. הוא מכהן בתפקיד יו"ר סניף אקי"ם בעכו – אגודה לקימום אנשים עם מוגבלות שכלית במשך שנים רבות ומתנדב שם זה כ-20 שנה.

מלכה נמנה עם מייסדי הסניף והרוח החיה מאחורי גיוס משאבים וקידום הפעילות במקום.
הסניף משמש כתובת למשפחות לאנשים עם מוגבלות שכלית בעכו בכל הקשור לחיי היומיום, למידע ולתמיכה. בין הפעילויות של הסניף טיול שנתי למשפחות, קיום מסיבות בחגים, קבוצת תמיכה לאחים וקייטנות בקיץ, ימי ספורט המועברים בבתי ספר רגילים ועוד.
בשנת 2007 הוענק למלכה מגן שר הרווחה על מצוינות בפעילות התנדבותית רבת שנים בתחום השירות למען מעוכבי ההתפתחות ובני משפחותיהם.