פרס המצויינות של קרן שלם הוענק למינהל הרווחה

3/12/2017
פרס המצויינות של קרן שלם הוענק למינהל הרווחה (הגדל)

פרס המצויינות של קרן שלם הוענק בסוף השבוע שעבר למינהל הרווחה בעיריית עכו על פעילותם לשילוב ושיפור איכות החיים של אנשים עם מוגבלות שכלית התפתחותית בעיר. הפרס הוענק  בטקס חגיגי שהתקיים במוזיאון ארץ ישראל בת"א במעמד ראש העיר עכו שמעון לנקרי, ראשת מנהל הרווחה עדי מקל, עובדי המינהל, מנכ"ל העירייה אוהד שגב, יו"ר קרן שלם מאיר דהן, מנכ"לית קרן שלם, ריבה מוסקל ואורחים נוספים.
מינהל הרווחה בעיריית עכו נבחר לקבלת פרס המצויינות לשנת 2017 עבור פיתוח רצף שירותים לאדם עם מוגבלות שכלית התפתחותית ולבני משפחתו המאפשר שילוב בקהילה ומעניק מענים איכותיים לאורך מעגל  חייו.
ראש העיר עכו שמעון לנקרי בירך על קבלת הפרס ואמר, כי עובדי מינהל הרווחה עושים עבודת קודש ופועלים בכל ימות השנה על פיתוח מענים ושירותים מיטביים לבעלי מוגבלויות. "אני שמח שהעירייה יחד עם שותפיה מצליחים להביא לקדמת הבמה שירותים שעושים את החברה הישראלית לחברה טובה ובריאה יותר", אמר לנקרי.
במסגרת פעולות מינהל הרווחה הוקם בעיר בין השאר מרכז משפחות להם ילד עם צרכים מיוחדים שמשמש כפיילוט ארצי ונותן מענה ל- 300 משפחות.  כמו כן, מרבה מינהל הרווחה בפעילויות פנאי והעשרה לבעלי צרכים מיוחדים ומוגבלות שכלית התפתחותית ולבני משפחותיהם בהבאת הצגות מותאמות ופרויקטים בהפעלת המשפחות כחלק מהעצמתן.  בנוסף מכשיר המינהל פעילים בהפעלת מוקד מידע וזכויות לאוכלוסיות עם מוגבלות שכלית,  מפעיל פרויקט אבחונים מקוצרים לשדרוג תוכניות טיפול אישיות,  מפעיל מועדון בוגרים לגילאי 21-50 ומועדונית בבית ספר ניצנים המיועד לגילאי 3-21. לצד אלה  לאחרונה נפתח מרכז תעסוקה שיקומי חדש לבעלי מוגבלויות.
מאיר דהן,  יו"ר קרן שלם: "לאדם עם מוגבלות שכלית התפתחותית זכות בסיסית לחיים ככל האדם בכל תחומי החיים ועלינו כחברה לדאוג לצרכיו.  צוותי הרווחה והשירותים החברתיים הן החוליה המקשרת בין המשפחות והאנשים עם מוגבלות שכלית התפתחותית לבין השלטון המקומי. המסירות של עו"ס עדי מקל וצוותה העו"סים יהודה ויסקין וסיגל שר בעיר מעורבת,  והיכולת להביא את הדברים מכוח אל הפועל ראויים להערכה רבה.  אין ספק כי פעילותם יצרה איכות חיים משמעותית לאנשים עם מוגבלות שכלית התפתחותית ונותנת מענה איכותי לבני המשפחה אשר יכולים לעסוק בענייני היומיום בידיעה שילדיהם במסגרות איכותיות ומעשירות.  קרן שלם גאה להיות שותפה להבאת התוכניות לידי מימוש באמצעות מתן מענקים כספיים".

צילומים: יקי צימרמן