עובדי עיריית עכו תרגלו בהצלחה תרגול חירום בסימולאטור של פיקוד העורף

11/12/2017
עובדי עיריית עכו תרגלו בהצלחה תרגול חירום בסימולאטור של פיקוד העורף (הגדל)
כ-120 עובדי עיריית עכו ובראשם ראש העיר עכו שמעון לנקרי ומנכ"ל העירייה אוהד שגב השתתפו בשבוע שעבר בתרגול חירום בסימולאטור בבסיס פיקוד העורף ברמלה. לתרגיל קדמה הכנה והיערכות יסודית של כל מכלולי החירום בעירייה, תוך ביצוע תרגולים ומתן מענה לתרחישי ייחוס שונים על ידי ראש המטה בחירום, מנכ"ל העירייה אוהד שגב ומנהל אגף הביטחון, הפיקוח והחירום איתן שליו. את השולחן המרכזי של מערך החירום ניהל מבקר העירייה יוסי כהן.
בתרגיל צפו בין השאר שר הפנים אריה מכלוף דרעי, מנכ"ל המשרד מרדכי כהן, אלוף פיקוד העורף תמיר ידעי, מפקד מחוז צפון של פיקוד העורף אל"מ איציק בר, מנהל רשות חירות לאומית (רח"ל) בגליל המערבי, אל"מ במיל' פריד סאבק, מפקד נפת גליל מערבי, אל"מ צביקה הלפרין, מפקד היחידה לקישור לרשות (יקל"ר) רס"ן יורם מימון ובקרים מהפיקוד.
מתקן הסימולאטור של פיקוד העורף מאפשר התנסות במצבי חירום ובוחן את התמודדות הרשות המקומית בתרחישים שונים ובעבודת המטה בין המכלולים בחירום ובין משרדי הממשלה והגופים השונים.
בתרגיל הסימולאטור התמודדו עובדי עיריית עכו בהצלחה רבה במקרים של ירי טילים לעבר העיר עם פגיעות ישירות, קריסת מבנים, עשרות הרוגים ופצועים ומצב של מאות מתושבי העיר שנותרו מחוסרי דיור. בתרגיל השתתפו גם מפקד תחנת עכו סנ"צ יניב רונן ונציגי מד"א אזור אשר.
במהלך הערכת המצב  של התרגיל אמר שר הפנים: "עיריית עכו היא דוגמא לרשות מקומית המוכנה לחירום. אני מכיר את המוכנות והרצינות של ראש העיר עכו ושל העירייה היודעים להכין את עצמם בשגרה לשעת חירום. אם מתכוננים היטב עם המקלוט ויודעים לתפקד בצורה נכונה - מצילים חיים". עוד אמר השר, כי בכוונתו לקדם את נושא החירום בקרב האשכולות, וכי העיר עכו תוביל את הנושא באשכול גליל מערבי כדי לחזק ערים אחרות.
ראש העיר עכו, שמעון לנקרי: "במשך כל השנים פיקוד העורף עושה יחד עם העירייה עבודה מצויינת כדי לשפר את המוכנות ולשמור על עורף איתן. התפקיד שלנו כראשי ערים לתת לדרג המדיני את הזמן כדי להכריע את הלחימה, וכדי שזה יקרה עלינו להיות מתורגלים ומוכנים. בעשור האחרון הבנו שאם לא נדאג למוכנות של כל המקלטים ולא רק הציבוריים לא יהיה מי שידאג לכך, ולכן אנו שומרים על הכשירות שלהם במשך כל ימות השנה".
מנהל מתקן הסימולאטור, תא"ל יוסי סמבירא אמר בתום התרגיל, כי העירייה הגיעה בכוחות מתוגברים והוכיחה מוכנות לחירום ועבודת מטה מעולה. "זה שנים רבות שאני עוסק בניהול הסימולטור ולא נתקלתי בעבודה מצויינת של רשות מקומית בחירום, כפי שהציגה זאת עיריית עכו", הוא אמר.