חודש השוויון לאנשים עם מוגבלויות בעכו

20/12/2017
חודש השוויון לאנשים עם מוגבלויות בעכו (הגדל)

תושבים רבים השתתפו בימים אלה באירועי חודש השוויון לאנשים עם מוגבלויות שנערכו בעכו. האו״ם הכריז על ה- 3.12 כיום הבינלאומי לשוויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות. מטרת יום זה להגביר את המודעות לתועלת שבהכללת אנשים עם מוגבלויות ויצירת שוויון הזדמנויות בכל היבטי החיים: הפוליטיים, החברתיים, הכלכליים והתרבותיים.
בעכו חברו ארגונים ושירותים רבים בסקטור הציבורי והפרטי ובשיתוף פעולה יוצא מהכלל ציינו את היום כחודש השוויון לאנשים עם מוגבלויות!! חודש זה כלל  אירועים רבים ומגוונים לאוכלוסיות שונות ומגוונות בעיר:
אירועי הסברות והתנסויות חווייתיות לבני נוער בתיכונים ובחטיבות- ע"י מסבירנים שהינם אנשים עם מגבלה או הורים לילדים עם מגבלה ששיתפו מניסיונם האישי. הסברות אשר סייעו להעלאת המודעות ושינוי תפיסות בקרב בני הנוער.
אירוע ספורט נגיש- דואטלון- המשלב ריצה ורכיבה באופניים נגישות. בקהל השתתפו אנשים עם וללא מגבלה שנהנו יחד מאהבה לספורט, מריקודים משותפים ומהתמודדות משותפת עם אתגרים.
סטנדאפ "סליחה על ההפרעה"- אירוע בו שיתפו שלושה מתמודדים נפשית עם חוויות ההתמודדות, על יחס המשפחה והחברה וניפצו דעות קדומות רבות, באופן ישיר ומצחיק עד דמעות.
ערב נגישות דיגטלית- חשיפה ליישומי מחשב וטלפון סלולארי המסייעים בהנגשת מידע ושירותים לטובת שיפור איכות חייהם של אנשים עם מגבלה.
סיורים נגישים "בעיניים אחרות"- סיור במקומות "מיוחדים" הנמצאים ממש "מתחת לאף": חנות "סיפור חוזר"; מרכז הכשרה מקצועי לאנשים מתמודדים נפשית; מועדון לעיוור וביתו הקסום של האמן איתן גו'רג הרוביץ שבעצמו הפך נכה בעקבות תאונת דרכים. הסיורים נערכו למועצת הנוער העירונית ולצוות סניף הביטוח הלאומי בעכו.
טקס פתיחת שבט יובל בסניף בני עקיבא- שבט לילדים עם צרכים מיוחדים שמשתלב באופן שווה כשבט בתנועת הנוער בני עקיבא בעיר. הטקס נערך המעמד רה"ע, שמעון לנקרי. היה טקס מרגש בו הופיעו הילדים של שבט יובל בנוכחות משפחות וילדי הסניף.
פתיחת סדנה להכנה לעולם התעסוקה בשוק החופשי- לאנשים עם מגבלה
חודש השוויון יסתיים באירוע חגיגי של מופע להקת הורה אילן- מופע מרהיב של 14 רקדנים מקצועיים עם וללא כסאות גלגלים. בין קטעי המופע, הרקדנים ישתפו בסיפור חייהם, במהות השוויון והנגישות ועבודת השילוב המרגשת בעולם הריקוד. האירוע יתקיים באשכול הפיס ב25.12 בשעה 18:00 הכניסה לקהל הרחב- ללא תשלום.
השותפים שלקחו חלק והובילו את האירועים החשובים בחודש השוויון: מנהל הרווחה, היחידה לעבודה קהילתית ומנהל החינוך בעיריית עכו, רשת המרכזים הקהילתיים בעיר, רשות הספורט העירונית, עמותת כיוונים, אתגרים, אקים, איל"ן, מרכז המשפחה, תכנית 'עמיתים', מרכז צעירים, קבוצת שכולו טוב- חנות "סיפור חוזר", תכנית רמפה- מרכז ההון האנושי, מרכז להב"ה, תנועת בני עקיבא, פעילי קהילה נגישה ופעילות מרכז המשפחה, מתנ"ס העיר העתיקה, מועדון לעיוור, מסד נכויות גוי'נט ישראל, תנועת כנפיים של קרמבו.