מנהיגות בית ספרית

21/03/2018
מנהיגות בית ספרית (הגדל)
יום  בנושא "מנהיגות" של נציגות מועצות תלמידים מחמישה  בתי ספר  התקיים בשבוע שעבר בעיריית עכו. היום נפתח במפגש עם ראש העיר, שמעון לנקרי ששיתף את התלמידים בסיפור אישי שלו כילד על החלום שלו לעשות שינוי בחברה. לנקרי סיפר על חזונו כראש עיר, דיבר על מנהיגות וענה לשאלות שעניינו את הילדים  בפיתוח העיר ואתריה.
לאחר מכן פעלו הילדים בקבוצות מעורבות. הם עסקו בנושא המנהיגות בדרך חוויתית ודנו בשאלות כגון: מיהו מנהיג, מה כוחותיו, מה נדרש ממנהיג, מהו אומץ וכיצד קשור לתכונות המנהיג, מה חשיבותה של אכפתיות ועבודה קבוצתית. בהמשך פעלו התלמידים בפעילות   O.D.T  ועברו בתחנות על הדשא ברחבת העיריה. בכל תחנה היתה משימה אתגרית הדורשת התארגנות קבוצתית ושיתוף פעולה מכל חברי הקבוצה. בסיכום היום, עיבדו התלמידים את החוויות וחברו למשימת מועצת התלמידים בבית הספר.
"היה זה יום ייחודי וחגיגי. המפגש היה מלא השראה וחוויות משמעותיות לכל הדעות. היתה זו התנסות ראשונה, ובהמשך מתוכננות פעילויות נוספות", סיכמו הרכזות החברתיות מבתי הספר שהובילו את הפעילות. את מהלך היום ליוותה מנהלת יחידת הנוער העירונית קרן גאון-מזוז.