עצרת זיכרון לחללי מערכות ישראל ופעולות איבה

12/04/2018
עצרת זיכרון לחללי מערכות ישראל ופעולות איבה (הגדל)

עצרת זיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות איבה תתקיים ביום  שלישי ב' באייר תשע"ח, 17.4.18 בשעה 19:30 באנדרטה לזכר בני העיר עכו שברחבת העירייה.  מסע הזרים יחל בשעה 19:15 מהאנדרטה לזכר לוחמי מלחמת השחרור וכובשי עכו ברח' בן עמי לכיוון רחבת העירייה.
העצרת תתקיים במעמד ראש העיר עכו, שמעון לנקרי, רב העיר הרב יוסף ישר, יו"ר יד לבנים עכו, הגב' אסתר יפה ומשפחות שכולות. את העצרת ילווה בשירה עמיר בניון. בתום העצרת המרכזית, בשעה 21:30 ייערך בקונסרבטוריון העירוני ע"ש שטראוס ערב שירי לוחמים עם עמיר בניון. הציבור מוזמן. בערב יום הזיכרון ייחסמו לתנועה וחניה קטעי הרחובות ויצמן והעצמאות מהשעה 15:00 ועד השעה 22:00.
למחורת, ביום רביעי, 18.4 יתקיימו טקסי זיכרון בבתי העלמין בעכו, נחלת אשר (מכר) ונהריה בשעה 11:00. הסעה לבית העלמין בנהריה תצא מבניין העירייה בשעה 10:00. בשעה 10:40 ייערך טקס זיכרון על ידי תלמידי ישיבת "אביר יעקב" בנהריה ברחבת האנדרטה לזכר פורצי כלא עכו, מול מוזיאון אסירי המחתרות בעכו.
בשעה 16:00 ייערך טקס אזכרה ממלכתי לחללי המחתרות ולעולי הגרדום בחדר הגרדום בכלא עכו בהשתתפות חברי כנסת, רב העיר הרב יוסף ישר, ראש העיר שמעון לנקרי ולוחמי המחתרות ומשפחותיהם.