עצרת זיכרון לחללי מערכות ישראל ופעולות איבה נערכה בעכו

18/04/2018
ראש העיר שמעון לנקרי באנדרטה (הגדל)

עצרת זיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות איבה נערכה ביום  שלישי באנדרטה לזכר בני העיר עכו שברחבת העירייה.  העצרת החלה במסע זרים מהאנדרטה לזכר לוחמי מלחמת השחרור וכובשי עכו ברח' בן עמי לכיוון רחבת העירייה.  העצרת התקיימה במעמד ראש העיר עכו, שמעון לנקרי, רב העיר הרב יוסף ישר, יו"ר יד לבנים עכו, הגב' אסתר יפה ומשפחות שכולות. את העצרת ליווה בשירה עמיר בניון.  "אין מרפא לשכול ואין מילים כדי לנחם, אך יש מעט נחמה בידיעה שנשמר זיכרון הנופלים, זיכרון מעשיהם וגבורתם, זיכרון נסיבות נפילתם, זיכרון אישיותם.", אמר ראש העיר בנאומו. בתום העצרת נערך ערב שירי לוחמים בקונסרבטוריון העירוני עם עמיר בניון.

למחרת, ביום רביעי נערכו טקסי זיכרון בבתי העלמין בעכו, "נחלת אשר" בכפר מכר ובבית העלמין הצבאי בנהריה. כמו כן, תלמידי ישיבת "אביר יעקב" בנהריה ערכו טקס זיכרון ברחבת האנדרטה לזכר פורצי כלא עכו.