עכו חגגה 70 שנה לעצמאות ישראל

22/04/2018
הזמר איתי לוי (הגדל)
אלפים מתושבי העיר עכו השתתפו בשבוע שעבר בחגיגות 70 שנה לעצמאות ישראל שנערכו בבמה המרכזית שברחבת העירייה. את החגיגות פתחו התזמורת העירונית
ומקהלת שירן. בין האמנים שהופיעו היו להקת אתניקס והזמרים איתי לוי ופאר טסי.
ראש העיר עכו שמעון לנקרי עלה לבמה ובירך את התושבים ואת המדינה. "אחרי 70 שנה של הישגים אנו יכולים להסתכל על עצמנו ולומר ניצחנו. הקמנו מדינה ועם לתפארת. העיר עכו הפכה בעשורים האחרונים לעיר עוצמתית", אמר לנקרי.
בהמשך שרו התושבים את השיר "הללויה" בעיבוד החדש והשירה שודרה בשידור חי לערוצי הטלוויזיה השונים מעכו ומעשרות מוקדים בארץ ובעולם. כמו כן, נערכה במה לציבור הדתי ברחבת מתנ"ס בית היימן. את האירוע המרכזי הנחה מנהל התרבות בחברה הכלכלית של עכו, מאור בנזינו.
בתום האירועים בבמה המרכזית נערכה מסיבת חוף רבת  משתתפים בחוף הארגמן עם הזמר אברהם טל ודיג'ייס עד לפנות בוקר.
ביום חמישי, יום העצמאות העמידה עיריית עכו את כל המתקנים בפארק האתגרי לטובת תושבי העיר ללא תשלום.