הפועל עכו לאן?

27/05/2018
אצטדיון טוטו עכו (הגדל)
לפני כשנה פנה סוכן השחקנים דודו דהאן לחברי עמותת הפועל עכו ובאמצעותם לעיריית עכו, והציג כי ביכולתו להביא משקיע לקבוצה אשר ישקיע מכספו, ולצד המשך ההשקעה של עיריית עכו בקבוצה יצליח להוביל את הפועל עכו להישגים ספורטיביים משמעותיים.
מר דודו דהאן הביא את מר דניאל סטנצ'ו אשר חתם על הסכם אל מול עמותת הפועל עכו ואל מול עיריית עכו, בו התחייב על השקעה כספית בקבוצה באופן מיידי ולטווח הארוך.
למצער, התברר בדיעבד כי מר סטנצ'ו לא עמד בהתחייבויותיו, ויתרה מכך משך כספים לעצמו בצורה מופרזת וחריגה מקופת הפועל עכו.
במרוצת הזמן התברר בצורה שאינה משתמעת לשתי פנים, כי אותו דודו דהאן, סוכן השחקנים הוא למעשה המוציא והמביא של קבוצת הפועל עכו. הוא זה אשר באמצעות שליחיו קיבל את כל ההחלטות המקצועיות והכספיות של העמותה באשר להחתמת שחקנים, הבאת שחקנים זרים וכדומה.
עיריית עכו מצידה עמדה במחוייבות והעמידה את המתקנים העירוניים לרשות הקבוצה ומחלקת הנוער ואף העבירה 50% מתמיכתה הכספית לקבוצה.
מהרגע בו נודע לעירייה, כי אלו הם פני הדברים, וכי קיימת התנהלות כספית ומקצועית חמורה במועדון, החליטה העירייה להקפיא את תמיכתה הכספית בשלב ראשון עד לקבלת הבהרות מטעם מר סטנצ'ו, אשר לא ניתנו עד רגע זה.
יש לזכור, כי תמיכתה של עיריית עכו בעמותת הפועל עכו לאורך כל השנים היתה ועודנה התמיכה המרכזית אשר איפשרה מלכתחילה את קיומה של הקבוצה הן בליגות הנמוכות וכל שכן בליגת העל, וכל זאת מתוך ראייה כי בספורט בכלל ובכדורגל בפרט קיים מנוף אדיר לקידום העיר ותושביה.
לאור העובדה, כי בוצעה השתלטות עויינת לכאורה של נציגים מטעם הרוכש על העמותה, החליטה העירייה בשלב זה לסגור את כל המתקנים בפני הקבוצה, וזאת עד שיתברר המצב.
בימים אלה מתבצעת הערכות משפטית משמעותית אשר ב"ה תביא לסיום אותה השתלטות עויינת של גורמים שכל עניינם הוא עניין פרטי ואינטרס אישי אל מול ההתאחדות לכדורגל, מנהלת הליגה, וככל שיידרש גם באמצעות בתי המשפט.
עיריית עכו לא תיתן ידה להעברת כסף ציבורי ומתקנים ציבוריים לידיים לא אחראיות וישרות. ובוודאי שלא תאפשר העברת קבוצת הפועל עכו לעיר אחרת כפי שמנסים סטנצ'ו והעומדים מאחוריו.
 אנו תקווה, כי במהלך השבועות הקרובים בע"ה כל הנושא ייפתר והעמותה תחזור לתפקד בצורה עצמאית ותעמיד קבוצה ראויה להתמודדות בליגה הלאומית בעונה הקרובה.