כנס עכו השישי לאיכות השלטון בישראל

19/06/2019
כנס עכו השישי לאיכות השלטון בישראל (הגדל)

כנס עכו השישי לאיכות השלטון בישראל 2019 נערך השבוע בקונסרבטוריון העירוני ע"ש שטראוס בעכו. הכנס נערך במעמד ראש העיר עכו שמעון לנקרי, יו"ר התנועה לאיכות השלטון, ד"ר עו"ד אליעד שרגא וראשי ערים.

הכנס עסק השנה בנושאים של ייעוץ משפטי ברשות המקומית - בין "שמירת הסף" לבין יצירת "צוואר בקבוק" ומשך כהונת ראשי רשויות בישראל – בין הרצוי למצוי.

ראש העיר עכו, שמעון לנקר אמר: " היועצים המשפטיים הפכו לאימתם של ראשי הערים ובצדק, כי אני חושב שבשלטון המקומי יש לראש עיר יותר כוח. בעיר, אתה חולם בלילה ובבוקר אתה עושה בזריזות יותר מאשר בממשלה. הבלם הכי חזק זה היועץ המשפטי
וככל שראש הראשות מחובר ליועץ המשפטי טוב יותר, זה סימן להצלחה".

ד"ר עו"ד אליעד שרגא בירך על קיומו של הכנס ואמר: "שחיתות קיימת גם בימין וגם בשמאל, אצל יהודים ואצל ערבים, אצל אשכנזים ואצל מזרחים. אנו חיים בעולם של תיוגים ואת המחיר של השחיתות ואיכות החיים אתם משלמים". עוד אמר שרגא: "כשרוצים לבטל את הטבות המס אתם נפגעים, כשלא בונים בית חולים בפריפריה בגלל שחיתות ובגלל הקצאת משאבים לגופים אחרים אז אתם נפגעים. אתם יודעים שבפריפריה חיים אנשים פחות מהמרכז. למה? כי נותנים לכם פחות. כי איכות החיים שלכם נפגעת. וזה בכל רכיב".

הכנס התקיים בשני מושבים והשתתפו בו עו"ד תומר נאור – היועץ המשפטי, התנועה למען איכות השלטון בישראל, סימון אלפסי – ראש העיר יקנעם, עו"ד יוסי חביליו – מחזיק תיקי צעירים, תרבות וצופים במועצת עיריית ירושלים, לשעבר היועץ המשפטי של עיריית ירושלים, עו"ד עוזי סלמן – היועץ המשפטי, עיריית תל אביב-יפו ויו"ר איגוד היועמ"שים בשלטון המקומי ועו"ד סמיר ג'רוס – היועץ המשפטי, עיריית שפרעם.

עוד השתתפו בכנס ד"ר איתי בארי – ביה"ס למדעי המדינה, אוניברסיטת חיפה, שלמה בוחבוט – לשעבר ראש העיר מעלות-תרשיחא, משה קונינסקי – ראש העיר כרמיאל, שושי כחלון כידור – ראשת העיר כפר יונה, עומר ואכד נסאר – ראש העיר עראבה וד"ר מוטי דלג'ו – ראש המועצה האזורית דרום השרון לשעבר.

את הכנס הנחה וניהל אקדמית, כבכל שנה ד"ר שי נחושתאי - מנהל מרכז האתיקה, המכון לאיכות השלטון.