נפתח בעכו מרכז צאלה למנהיגות ערכית ולגיוס משמעותי

20/02/2020
נפתח בעכו מרכז צאלה למנהיגות ערכית ולגיוס משמעותי (הגדל)

במעמד ראש העיר עכו, שמעון לנקרי ויו"ר עמותת צאלה ומנכ"ל משרד הפנים לשעבר, ד"ר שוקי אמרני נחנכה השבוע במרכז צעירים עכו תכנית של עמותת צאלה למנהיגות ערכית ולעידוד לגיוס משמעותי בצה"ל.

באירוע הפתיחה השתתפו בין השאר מנהל אגף נוער וצעירים, אלי חביב, עו"ד אלי סבן שיכהן בהתנדבות כיו"ר צאלה בעכו, אל"מ במיל' איתן מטמון המרכז את פעילות ההכנה לצה"ל בעיר, בני נוער ואורחים נוספים.

עמותה צאלה פועלת לשיפור פני החברה הישראלית בראייה מערכתית וא-פוליטית, דרך פיתוח וקידום מנהיגות איכותית, חיזוק הסולידריות בחברה הישראלית והטמעת המעורבות החברתית. העמותה פועלת בין השאר להעצמת אוכלוסיות מוחלשות, תוך רתימת רשויות מקומיות.

לנקרי: "בעכו – אנו משקיעים משאבים רבים בפעילות ערכית לעידוד גיוס משמעותי לצה"ל, ונתוני הגיוס בעיר אף מרשימים ועולים בהתמדה. החברה הישראלית היא חברה רב גונית, וכל נער בוגר מרגיש עם גיוסו לצה"ל שהמקום שמאפשר לו להרגיש שייך הוא השירות הצבאי.אנו משתדלים לתת לכל בני הנוער את ארגז הכלים המתאים ביותר עבורם כדי שיחוו שירות מיטבי ומשמעותי".

לנקרי אמר, כי הוא  מאמין, שבאמצעות הפעילות של מרכז צאלה נוסיף כלים לבני הנוער המצוינים שלנו.

ד"ר שוקי אמרני, יו"ר עמותת צאלה: ״ראשית ברצוני להודות לראש העיר מר שמעון לנקרי שנענה מייד להצעה להקים מרכז צאלה בעיר ומכבד בנוכחותו את האירוע. צאלה היא עמותה א-פוליטית שחבריה פועלים בהתנדבות מלאה בנושאים חברתיים כדי לחזק את החוסן החברתי של ישראל. אנחנו מתמקדים בבני הנוער במטרה לחזק אצלם את הערכים החברתיים לאזרחות טובה, לסבלנות וסובלנות כלפי האחר, לאהבת המדינה, ולשירות משמעותי בצה"ל והתנדבות בקהילה. עד כה הקמנו מרכזי צאלה בערים שדרות, רחובות, לוד והיום בעכו. מטעם צאלה נמצאים כאן ירון בן-נון, חיים מייטליס ואלי סבן שינהל מטעמנו את מרכז צאלה. בימים הקרובים נגבש יחד עם אלי חביב והגורמים המקצועיים בעירייה תוכנית פעולה ונצא לדרך. בהזדמנות זו אני קורא לתושבי העיר שיש להם את היכולת ואת הנכונות להתנדב להצטרף למרכז  צאלה ולסייע לנו כדי שתהיה לנו חברה טובה יותר.