יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה

28/04/2020
יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה (הגדל)
טקס יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה נערך בעכו ללא קהל ושודר ברשתות החברתיות. בטקס השתתפו רב העיר יוסף ישר, ראש העיר עכו שמעון לנקרי, יו"ר יד לבנים אילן יפה וקובי פרייס, אביו של אליאור פרייס ז"ל שנרצח בבורגס.
במסגרת הטקס צולמה גם הנחת הזרים באנדרטה לזכר הנופלים ברחבת העירייה והודלק נר זיכרון על ידי רות נוטס, אחותו של סמיר (סמי) ניסן ז"ל.
בנאומו אמר ראש העיר: "השכול הוא הקשה שבמכאובי אנוש. הנקישה של מבשרי האיוב על הדלת היא הרגע הנוראי שחוצה את החיים לשני חלקים, שונים לגמרי זה מזה. החלל שנפער בבטן, ממלא מיד את הבית ואת כל תחומי החיים. מכסה הכל בענן שחור של צער וכאב שלא מתפזר לעולם. רק הולך ומתעבה. אנחנו זוכרים היום ביגון עמוק קרוב לעשרים וארבעה אלף נופלים צעירים, מבטיחים, מעולים ויפים, שמסרו את נפשם על הגנת המדינה והארץ ונקטפו פתאום בשיאם, מותירים אחריהם משפחות הלומות ומוכות". עוד אמר לנקרי: " היום אנחנו מתייחדים עם אבותינו, אחינו ובנינו, שהקריבו נפשם על הגנת המדינה ועל ביטחונה. אבל אנחנו גם זוכרים שבמחיר הדמים הכבד הזה,  כתבנו כאן ביחד, בכוחות משותפים, את אחד מסיפורי ההצלחה הגדולים ומעוררי ההשראה בתולדות העמים. יהי זכר כל הנופלים ברוך ונצור בליבנו לעד".