תהלוכת ל״ג בעומר על גלגלים בעכו

13/05/2020
תהלוכת ל״ג בעומר על גלגלים בעכו (הגדל)
כמדי שנה נוהגים בארגון חב״ד לקיים בל״ג בעומר את התהלוכה המסורתית בעכו לכבוד רבי שמעון בר יוחאי. השנה בשל משבר הקורונה ומגבלות משרד הבריאות לא התאפשר לקיים תהלוכה רגילה וביוזמת מנהל חב״ד בעכו, הרב אבי הרוש ובשיתוף מינהל קשרי קהילה בעירייה הוחלט לשמר את המסורת, אם כי בדרך אחרת: המשאית המשמחת של העירייה גוייסה לטובת הנושא ובתגבור רכב נוסף הם יצאו בתהלוכה עם מוסיקה חסידית. במסגרת התהלוכה אף חולקו לילדי העיר ערכות יצירה, חומש וספרונים.
כשהגיעה התהלוכה לשכונה הדתית בשיכוני המזרח, נשאו דברים בכיכר השכונה ראש העיר שמעון לנקרי, רב העיר יוסף ישר ויו״ר המועצה הדתית רובי לוזון.
״אם בכל שנה מתקיימת התהלוכה במעמד 1500 ילדים״, אמר לנקרי, ״הרי שבנסיבות הקורונה יצא שכל ילדי העיר השתתפו השנה בתהלוכה שהגיעה אליהם״. לנקרי הודה למנהלי חב״ד שלא ויתרו על המשך מסורת התהלוכה וגם השנה קיימו אותה בדרך מקורית ביותר