ראש העיר עכו ביקש מהמשטרה לפעול ביתר שאת למיגור תופעת הקבצנים בעיר

18/06/2020
ראש העיר עכו ביקש מהמשטרה לפעול ביתר שאת למיגור תופעת הקבצנים בעיר (הגדל)

"הגישה הנכונה לפתור בעיות היא באמצעות שיח, וככל שנקיים עבודה בקבוצות קטנות ונעמיק את המפגשים בבתים נוכל לצמצם את בעיית האלימות במשפחה", דברים אלה אמר השבוע ראש העיר עכו, שמעון לנקרי במהלך דיון בוועדה למאבק באלימות, סמים ואלכוהול שהתקיימה באולם מועצת העיר.

הדיון נערך בהשתתפות סגני ראש העיר זאב נוימן ואדהם ג'מל, חבר מועצת העיר נפתלי רזניקוביץ, מנכ"ל העיריה יניב אשור, מפקד תחנת עכו סנ"צ יניב רונן, מפקד השיטור העירוני, פקד וויסאם נסר אל דין ונציגי משטרה נוספים, ראשת מנהל רווחה, עדי מקל, ראשת מנהל קשרי קהילה, ליזו אוחיון, מנהלת התכנית עיר ללא אלימות, שולה אזולאי, מנהל אגף הבטחון סולטן אבו נימר וראש מנהל תפעול ואכיפה, שי אונגר.

שולה אזולאי פתחה את הישיבה וסקרה בהרחבה את פעילות הרשות העירונית למאבק באלימות, באלכוהול ובסמים.

עו"ד עמיחי כהן ומשה אבוטבול הציגו את הפעילות שהם מקיימים במסגרת סדנאות לבני נוער בחברה הדתית. כמו כן, הוצגה הפעילות המקיפה שמתקיימת במגזר הערבי.

במהלך הדיון ביקש ראש העיר ממפקד התחנה לפעול ביתר שאת למיגור תופעת הקבצנים בעיר המהווים מטרד, פחד ופגיעה בתושבים. לנקרי הוסיף, כי בכוונתו לסייע בשליחת הקבצנים הנרקומנים לגמילה. "העירייה מפעילה תכניות קהילתיות רבות בשילוב עבודה משותפת עם המשטרה", ציין ראש העיר, "והצלחה שלנו היא לשמור על החברה".

מנכ"ל העירייה, יניב אשור ציין, שיש להגביר את האכיפה ולעבות את פעילות המניעה בשעות אחר הצהריים, תוך היערכות לימי הקיץ.

מפקד תחנת עכו, סנ"צ רונן ציין כי במסגרת הלחימה בפשיעה בשלוש השנים האחרונות הוכפלו כתבי האישום כנגד עבריינים, וכי הם פועלים להרחקתם של הקבצנים שמרביתם מגיעים מחוץ לעיר.

עוד אמר סנ"צ רונן, כי בשלוש שנים האחרונות נרשמה ירידה בעבירות רכוש ובתאונות דרכים.