פקחי העירייה הוסמכו לאכוף עטיית מסכות

17/08/2020
פקחי העירייה הוסמכו לאכוף עטיית מסכות (הגדל)
כחלק מהמאבק המתמשך בהתפשטות נגיף הקורונה וביוזמת עיריית עכו הוסמכו השבוע פקחי העירייה לביצוע אכיפת עטיית מסכות במרחב הציבורי. זאת, בנוסף להסמכה שניתנה להם במסגרת "התו הסגול". עד כה היתה נתונה סמכות אכיפת עטיית המסכות למשטרת ישראל בלבד. בעקבות העלייה המדאיגה בשיעור התחלואה מנגיף הקורונה בעיר הורה ראש העיר עכו, שמעון לנקרי לתגבר את האכיפה של הפיקוח והשיטור העירוני ברחבי העיר, זאת לצד פעולות הסברה. כמו כן, ביקש לנקרי מהמשטרה לתגבר את האכיפה במיוחד במקומות של ריכוז תושבים ומבקרים רבים.
לנקרי: "לצערי הרב, שיעור התחלואה בעיר נמצא בעלייה ואיננו רוצים להגיע חלילה למקרה של סגר ולתחלואה גבוהה במיוחד כפי שנרשם בכפר ירכא הסמוך, דבר העלול לפגוע בעסקים ובתיירות בעיר. אני קורא לציבור לגלות אחריות ולדאוג לעטות מסכה במרחב הציבורי, להקפיד על היגיינה אישית וריחוק חברתי של שני מטרים האחד מהשני. רק אם נקפיד על כללים אלה נוכל לצמצם את שיעור התחלואה בעיר. אני מאחל לכולנו בריאות איתנה".