כ-1000 מחשבים וטאבלטים לטובת תלמידי עכו

24/08/2020
כ-1000 מחשבים וטאבלטים לטובת תלמידי עכו (הגדל)

במינהל החינוך בעיריית עכו נערכו לתת את המענה הטוב ביותר להמשך הפעלת המסגרות החינוכיות בצל הקורונה, תחת תנאים מיוחדים שמטרתם לצמצם את סיכויי ההדבקה במוסדות הלימוד. בתי הספר יפתחו את שעריהם בשבוע הבא, כשהם ערוכים לשלושה תרחישים אפשריים בעקבות מתווה משרד החינוך, כאשר בלב התכנית, שעלותה מוערכת במאות אלפי שקלים, עומדת היערכות למידה בקבוצות קטנות ולמידה מרחוק. מערך החינוך בשנת הלימודים הקרובה צפוי לפעול בהתאם להנחיות משרד החינוך באופן שישלב למידה פיזית בכיתות ולמידה מרחוק. בינתיים, בעיריית עכו אישרו כמיליון ₪  לטובת ההיערכות המיוחדת לשנת לימודים תחת המציאות החדשה של נגיף הקורונה. התקציב מיועד בין השאר לחיזוק מערך התשתיות והחיבור לאינטרנט בכלל בתי הספר בעיר וחלוקת כ-1000 מחשבים נייחים וטאבלטים לתלמידים ממשפחות חסרות אמצעי מחשוב, השבחת מערכות ותשתיות במרחבי הלמידה וחלוקת IPAD למאות מורים בחינוך המיוחד, בשיתוף קרן אתנה.

בכך, מינהל החינוך בעיר מונע את הפערים הדיגיטליים והחינוכיים, העתידים להחמיר עם המעבר ללמידה מקוונת. מינהל החינוך מחלק את המחשבים והטאבלטים על פי מיפוי צורך, כאשר השאיפה היא שבפתיחת שנת הלימודים הקרובה ובשנים הבאות, לכל תלמידי א'-יב' יהיה מחשב בביתם.

כמו כן, בבתי הספר בעיר שוקדים על שיפור תעודת הבגרות ותיכון דרסקי מוביל עם 98% זכאים לבגרויות, תיכון אמית מוביל אף הוא עם יותר מ 95% זכאים לבגרות והתיכונים במגזר הערבי עם יותר מ-85 אחוז זכאים.

ראש העיר עכו, שמעון לנקרי: "בתי הספר בעיר הינם מהחזקים בארץ. בתיכונים מופעלים פרויקטים בית ספריים כמו 'עתידים', מגמות ייחודיות כמגמת סייבר, רפואה ואחוזים גבוהים מאוד של תלמידים הלומדים מוזיקה בעיר. ההיערכות המהירה של מינהל החינוך, התאפשרה בזכות הניסיון שצברו בתי הספר בלמידה מקוונת בשלוש השנים האחרונות ונועדה לאפשר לתלמידים הללו, כמו גם למוריהם ולבתי הספר, להמשיך את שגרת הלימודים ולהמשיך להוות דוגמה להישגים משמעותיים, גם תחת המשבר העולמי. ארגז הכלים הדיגיטלי שמחלקת העירייה ומינהל החינוך, מונע אי-שוויון חינוכי ומקדם את הפדגוגיה והחינוך בפריפריה״. ראש העיר, שמעון לנקרי ומינהל החינוך ימשיכו ללוות ולתמוך בתלמידים ובצוות החינוכי וימשיכו לצמצם פערים חברתיים וחינוכיים ולקדם מסרים של שוויון בפריפריה החברתית גיאוגרפית.