עיריית עכו קיימה ישיבת היערכות ליום הכיפורים

21/09/2020
עיריית עכו קיימה ישיבת היערכות ליום הכיפורים (הגדל)

ראש העיר עכו שמעון לנקרי כינס בסוף השבוע שעבר באולם מועצת העיר את המנהיגות הדתית לדיון מיוחד במסגרת היערכות ליום הכיפורים. בדיון השתתפו בין השאר סגני ראש העיר זאב נוימן ואדהם ג'מל, מנכ"ל העירייה יניב אשור, מפקד משטרת עכו סנ"צ איאד פראג', רב העיר עכו והמחוז הרב יוסף ישר, השיח' סמיר עאסי, השיח' עבאס זכור, ראש מנהל תפעול ואכיפה יניב אשור ומנהל אגף הביטחון והחירום סולטן אבו נימר. ראש העיר אמר, כי העירייה תסייע למשטרה בתגבור הכוח כדי לעבור את יום הכיפורים בשלום, כפי שקורה בכל שנה. הוא ציין, כי העובדה שבימים אלה הוטל סגר ארצי בשל התפשטות נגיף הקורונה, הרי שהדבר רק מסייע בשמירה על היום הקדוש ובמניעת חיכוכים מיותרים. מנכ"ל העירייה, יניב אשור ציין  כי פקחי העירייה יסיירו בעיקר סביב אזור בתי הכנסת ששם יהיה ריכוז של מתפללים ובאזורי החיכוך.

מפקד התחנה אמר, כי "עכו היא הבית שלי והמשימה היא לשמור על הבית". המנהיגים הדתיים הדגישו את הצורך והחיוב בהקפדה על הנחיות משרד הבריאות בקרב המתפללים בבתי הכנסת והמסגדים ואמרו, כי יעשו הכל שיום הכיפורים יישמר ויעבור בשלום.