אליפות ישראל בטניס נכים נערכה בעכו

24/11/2020
אליפות ישראל בטניס נכים נערכה בעכו (הגדל)

מרכז הטניס והחינוך עכו אירח לאחרונה  את אליפות ישראל בטניס נכים, בהשתתפות 25 הטניסאים המובילים בישראל, שחלקם אף משתייכים לסגל הפרא-אולימפי לאולימפיאדת טוקיו בטניס כסאות הגלגלים, הצפויה להתקיים ב-2021. טקס הענקת הגביעים נערך במעמד ראש העיר עכו, שמעון לנקרי.
זו השנה השלישית ברציפות שהמרכז בעכו מארח את האליפות, המתקיימת לכבודו של ד"ר איאן פרומן, ממייסדי מרכזי הטניס והחינוך בישראל. באליפות השנה זכו על-פי קטגוריות הנכות המדליסט הפרא-אולימפי שרגא ויינברג ואדם ברדיצ'בסקי.
על רקע קיומה של אליפות ישראל בכיסאות גלגלים, במרכז בעכו פועלת בימי שגרה תכנית טניס מיוחדת עבור ילדים וצעירים בעלי מוגבלויות מאזור הצפון בגילאי 10-21. התכנית הושקה בשנת 2018, בתמיכת הבנק האירופאי BNP Paribas ובשיתוף עם מרכזי הטניס והחינוך בישראל ועמותת "בית הגלגלים". משתתפים בה ילדים ובני נוער המשתייכים לכל המגזרים - יהודים, נוצרים, דרוזים ומוסלמים, בנים ובנות גם יחד.
בתוך כך, המרכז בעכו אירח לאחרונה גם תחרות דירוג בין-לאומית לנוער בגילאי 12-14. בתחרות, שנערכה לזכרו של תושב העיר, דוד בן שושן ז"ל, השתתפו יותר מ-100 שחקנים, המהווים את דור העתיד של ענף הטניס בישראל.
אלעד רוט, מנהל מרכזי הטניס והחינוך בישראל - עכו: "היה מרגש במיוחד לארח את אליפות ישראל בטניס נכים, שהמחישה את ניצחון הרוח והאדם, במיוחד בימים מאתגרים אלה. בתמיכת העירייה וראש העיר, שמעון לנקרי, ובכפוף להוראות המחייבות, אנו ממשיכים לעשות את כל המאמצים כדי לאפשר את פעילות הטניס בעכו, במסגרות תחרותיות ואחרות, לרווחתם של הילדים, בני הנוער, בעלי הצרכים המיוחדים וקהילת עכו כולה, יהודים וערבים כאחד".