אושר תקציב עיריית עכו: 413 מיליון ש"ח

26/01/2021
ישיבת תקציב (הגדל)
ישיבת תקציב
מליאת מועצת העיר עכו אישרה בסוף השבוע שעבר את תקציב העירייה לשנת 2021: 413 מיליון ₪. מעיון בספר התקציב עולה, כי 101 מיליון ₪, המהווים כ-24.6 אחוז מגובה התקציב הוקצו עבור פעולות חינוך ו-76 מיליון ₪ עבור פעולות רווחה.
ראש העיר עכו, שמעון לנקרי אמר, כי תקציב העירייה שהוגש בצל משבר הקורונה הוכן בקפידה, תוך זהירות וחישוב סיכונים. "השנה החולפת היתה מורכבת ולא פשוטה כלל עבורנו", אמר לנקרי, "לאור העובדה שנגיף הקורונה פרץ והתפשט בכל העולם, דבר אשר השפיע על אורח החיים של כולנו". עוד אמר לנקרי: "לצערנו הרב, המגפה עדיין בשיאה, אך למרות הכל, לא שקטנו על השמרים והפיתוח המואץ של העיר ממשיך והוא מורגש בכל פינה".
לנקרי הוסיף, כי לצד הקמת שכונות חדשות ואיכותיות לזוגות צעירים ולמשפרי דיור השנה מתכננת העירייה הקמת בית ספר על יסודי אזורי למוסיקה בסמוך לקונסרבטוריון העירוני, הקמת גני ילדים חדשים בצפון הכרם, הקמת מרכז פסג"ה ותכנון בניית בית ספר יסודי חדש בצפון הכרם.
לנקרי: "לצד ההשקעות הפיזיות בפיתוח העיר וקידום פרויקטים, נמשיך גם בשנת התקציב החדשה בפעולות רבות לשיפור איכות החיים ורווחת התושבים".