עושים כבוד לוותיקי עכו: הושקה תערוכת הצילום התיעודי 'להשאיר חותם'

22/03/2021
עושים כבוד לוותיקי עכו: הושקה תערוכת הצילום התיעודי 'להשאיר חותם' (הגדל)

בטקס מרגש בהשתתפות ראש העיר עכו, שמעון לנקרי, סגניו זאב נוימן, אדהם ג'מל ושרי גולדשטיין, חברי מועצת העיר ומנכ"ל העירייה, יניב אשור הושקה בשבוע שעבר תערוכת הצילום התיעודי 'להשאיר חותם בעכו' בבניין העירייה. באירוע השתתפו עשרות מתושבי העיר ובכירי העירייה שעברו בין המיצגים ושמעו את הסיפורים מאחורי התמונות ההיסטוריות.

"אומנות מחברת בין האנשים וכמה נפלא זה לדעת שבחייך השארת חותם על אנשים ועל הקהילה", אמר לנקרי ובירך על המיזם בהובלת מינהל קשרי קהילה ו"אוטוגרפרס". ואכן התערוכה בעכו משקפת פסיפס אנשים מכל הדתות והתרבויות, שחלק מהותי מהוויתם מוקדש לבניית עתיד העיר והקהילה, שדו-קיום הוא דרך חייהם, שסללו דרך והיו הראשונים והטובים בתחומם אם זה בספורט, בתקשורת, בתרבות, בחינוך, בקולינריה ועוד.

את הטקס הנחתה ראשת מינהל קשרי קהילה, ליזו אוחיון.

מי לא מכיר את חומוס סעיד האגדי מאחוריו עומד סעיד אבו-בקר, או מאמן הסיף האולימפי חיים חטואל. הפרופסור האישה הערבייה הראשונה בישראל – פרופ' ח'אלוה אבו בקר, שדרן הספורט האגדי – זוהיר בהלול, השופט הדרוזי הראשון פארס פלאח, לוחם הפלמ"ח – אפרים המר וניצול השואה שהפך למשורר מייקל בן יוסף. הרשימה עוד ארוכה וכל אדם הוא עולם ומלואו שבחייו מעורר השראה ברבים.

בשם היוצרים בירך אושרי כהן, צלם ואיש תקשורת מקומי שסיפר: "כשראיתי את המשמעות הגדולה של המיזם לאנשי העדות ולעיר, הבנתי שאני חייב לקחת בו חלק. גדלתי וצמחתי בעכו ולכן, מתוך הרשימה שהוגשה לצלמים לבחירה הכרתי אנשים רבים. אך, היה אחד, שהכרתי כל חיי ואני אף חבר של בנו ונכדיו, אבל תמיד רציתי לשמוע את סיפורו האיש – עמיאל לוזון. במזל נפגשתי איתו ביום הולדתו ה- 90. עכואים אמיתיים יודעים שהשם לוזון, זה כבר שם של שבט ולא רק שם משפחה", סיפר.

התערוכה תוצג בהיכל עיריית עכו למשך שבועיים ולאחר מכן תחל את מסעה במערכת החינוך.

לתערוכה הדיגיטלית:   http://autographers.urwp.link/akko/

מתועדים
אלברט לוי,  אננה וורקו, אפריים המר, גבי  כרסנטי, דורית כץ, הרב יוסף ישר, זוהיר בהלול, חיים חטואל, חנה אשכנזי, יוסף משה, יפים מנקין, כרימה כתילי,  לואיזה ברגמן, מייקל בן יוסף, משה גלעד,  סעיד אבו בכר, עמיאל לוזון, פארס וזאיד פלאח, פרופ' ח'אולה אבו בקר, ראובן מיצ'ניק, שלמה חזן, שלמה פריסקי, שלמה שגב.

מתעדים
אביחי יצן, אברהם נובידומסקי, אושרי כהן, אייל  סאבא איריסגליקסמן,  ג'ינאן שרוף חלבי, גלית מאושר,  הנאדי כסראוי, זיו ברק, טלי נבו , יוסי אקריש, כיפאיה עיאיטי, לאה פסרמן, לילי צישנבסקי, עדי זלק וינר, עמירם ציונוב, ענבל  אור-לב, רביד פרי, רחלי בליפנטה אפוטה