תלמידות בבית הספר "רוז" בעכו זכו במקום שני בתחרות רובוטיקה בינלאומית

19/04/2021
תלמידות בבית הספר "רוז" בעכו זכו במקום שני בתחרות רובוטיקה בינלאומית (הגדל)

הישג לעיר עכו: תלמידות כיתה ח' בבית הספר "רוז" של קרית החינוך אורט עכו, ליאן להט ומאי אביטן זכו לאחרונה במקום השני בתחרות רובוטיקה בינלאומית "רובוטרפיק" - רובוט חכם על כביש חכם.

התחרות התקיימה במסגרת תכנית ערי המח"ר הפועלת בחטיבת הביניים בשיתוף עיריית עכו, הטכניון, משרד המדע וחברת Ytek. מדובר בתכנית העוסקת בלימודי מתמטיקה והנדסה באמצעות רובוטים ומסייעת בלמידה המפתחת ראיה מתמטית ומיומנויות חברתיות.

השבוע נועדו התלמידות עם ראש העיר עכו שמעון לנקרי שבירך אותן על ההישג המרשים ביותר. בפגישה השתתפו גם מנכ"ל העירייה יניב אשור, סמנכ"ל העירייה קובי שמעוני, מנכ"ל Ytek ארתור זמשמן, מנהלת "רוז", טליה קרן, התלמידות והוריהן.

"אני גאה בילדי העיר עכו", אמר לנקרי, "שמייצגים את העיר בכבוד בזירה הבינלאומית. אין ספק, שהתוצאה הזו היא פרי עמלם של התלמידות ומערכת החינוך היישובית".

כבכל שנה, גם השנה השתתפו מאות תלמידים בתחרות הרובוטיקה הבינלאומית "רובוטראפיק" ע"ש נדב שהם  שנערכת על ידי המרכז לרובוטיקה ע"ש לאומי בפקולטה להנדסת מכונות בטכניון בשיתוף Ytek.

הרציונל שעומד מאחורי היוזמה הוא השאיפה לחשוף את הילדים לעולם הטכנולוגי במטרה להגביר את המוטיבציה ללימוד מדע וטכנולוגיה ולפתח חשיבה מתמטית והרגלי חשיבה של מהנדסים בדרך חווייתית. מטרה נוספת ולא פחות חשובה היא להגביר אצל הילדים את המודעות לבטיחות בדרכים. במהלך התחרות יבצעו הילדים משימות מקוונות מעולם התוכן המדעי-טכנולוגי, המתמקדות בנושא הבטיחות בדרכים.

התחרות התקיימה בחודש מרץ באופן מקוון והשתתפו בה כ-250 תלמידים מצטיינים שעלו לגמר מתוך כ-  10,000 תלמידים המשתתפים בפרויקטים שונים.

בטקס שהתקיים ב- 18/03/2021 בהנחייתה של עמית פורת, תלמידת עכו הכריזו על הזוכים ביניהם גם תלמידות חטיבת ביניים "רוז".