אושרה תכנית להפיכת מרכז העיר לרובע עסקים ותיירות

9/05/2021
אושרה תכנית להפיכת מרכז העיר לרובע עסקים ותיירות (הגדל)

עיריית עכו אישרה לאחרונה את התוכנית לפיתוח מרכז העיר (הרובע המנדטורי) והפיכתו לרובע עסקים, תרבות ותיירות אשר יהווה מנוע צמיחה לעכו, ימשוך עסקים ותושבים חדשים, יאפשר איכות חיים גבוהה יותר לתושביה.
את מתווה התכנית גיבש צוות עירוני בשיתוף תנועת אור, עליו הכריז מנכ"ל עיריית עכו יניב אשור באירוע שולחנות העגולים שנערך בשבוע שעבר כאירוע מקדים לוועידת עכו לעירוניות שתתקיים בהמשך השנה. את ועידת עכו לעירוניות, שתערך השנה זו הפעם השלישית, מובילים הפורום הישראלי לעירוניות, יחד עם עיריית עכו ומרכז השלטון המקומי.
הרובע המנדטורי של עכו (שנקרא כך על שם תקופת המנדט הבריטי בה נבנה) צמוד לחומות העיר העתיקה מצפון, ומוגדר כמרחב העירוני שבין חומות העיר מדרום, הים ממערב, רחוב הרצל מצפון והרמז ממזרח. במרכזו של הרובע ממוקמת שדרת בן-עמי, השדרה המרכזית של העיר.
הרובע מצוי בתווך בין כל חלקי העיר, בעל מרקם אורבני איכותי, מורשת היסטורית ואדריכלית ונגישות רבה לעורקי תחבורה, מוקדי תיירות בעיר העתיקה, מוסדות ציבור מרכזיים ולחוף הים. מימוש הפוטנציאל הגלום במרחב זה יקרין על צמיחתה הכלכלית, הדמוגרפית והתרבותית של העיר כולה ויוביל אותה לשגשוג מחודש. תפיסה זו קיבלה ביטוי עקבי בסדרת תוכניות אב ותוכניות סטטוטוריות שהגדירו את הרובע כמרכז עירוני ואזורי מעורב שימושים ואינטנסיבי.
בין היתר כולל המהלך שדרוג מקיף של המרחב הציבורי ברובע, התנעת התחדשות עירונית ברובע, קידום תכנון ופיתוח מלונאות, סיורי יזמים בתחומי הפנאי, התיירות והחדשנות, התקנת תשתיות חכמות ועמדות מידע לתייר ועוד. יעדי התוכנית שאפתניים, ולפיהם בתוך 5 שנים יש לראות גידול של 75% במספר החנויות הפעילות ברובע, גידול של 75% בשטחן הכולל של החנויות, גידול של 50% בפדיון הכולל. גידול של 300% במספר מבקרי היום ושל 100% במספר מבקרי הערב.
לדברי מנכ"ל עיריית עכו יניב אשור: "הקורונה חידדה לנו את המודעות והצורך בעירוניות חזקה. בתקופה הקרובה ננקוט שורה של מהלכים לחיזוק העירוניות ופיתוח הרובע המנדטורי בעיר הוא המרכזי שבהם. אנו פועלים לעידוד המלונאות, יד ביד עם החברה לפיתוח עכו ופיתוח החוף הדרומי, הכל מתוך חשיבה על מנועי צמיחה. ללא היכולת שלנו לפתח את העיר לא נוכל לשרוד".

ועידת עכו לעירוניות הינה האירוע המרכזי בישראל בתחום העירוניות. הוועידה נוסדה בשנת 2015, והכנס השלישי שלה צפוי להיערך ב-1.6.21 בעכו בהובלת הפורום הישראלי לעירוניות (ע"ר), עיריית עכו ומרכז השלטון המקומי. הועידה נערכת בשיתוף פעולה עם זרוע העירוניות של האו"ם UN HABITAT ותוצריה יוצגו בכנס הבינ"ל השנתי של הארגון.