נחנך בית מעשה בעכו

17/06/2021
נחנך בית מעשה בעכו (הגדל)
אמש (ד') באירוע מרגש במעמד ראש העיר עכו, שמעון לנקרי, נחנך בית מעשה, הבית של המכינה הקדם צבאית למנהיגות "מכינת גל" ובית עמותת מרכז מעשה.
בנאומו אמר לנקרי: "עברנו את הקורונה ואת המאורעות האחרונים, שהשפיעו עלי מאד. העיר עכו הייתה אי שפוי במדינת ישראל שפעלה כנגד הרוח שנשבה. יצרנו מקום מדהים, משופע בשיתופי פעולה חברתיים, ובראשם המרכז המדהים הזה. מכינת גל הוקמה בעיר לפני 13 שנה ומגיע לצעירים את המקום הכי טוב. אני מעריץ את המכיניסטים שבחרו מרצון לעשות עבודה חברתית במקום עם מורכבות ואתגרים".
הבית, הממוקם בלב שכונה מעורבת בעיר עכו, משמש את חניכי וחניכות המכינה ואת משתתפי כלל תכניות מרכז מעשה המגיעים מכל רחבי הארץ. בית מעשה מאפשר למידה מיטבית וקיום חיי קבוצה ולהתפתחות אישית ברמה הגבוהה והאיכותית ביותר.
בין האורחים המכובדים שהגיעו הייתה מיכל כהן, מנכ"לית קרן רש"י, מנכ"ל עיריית עכוף יניב אשור, מנכ"ל מרכז מעשה  יוסי מלכה, נציגי קק"ל והתורמים השותפים.
מיכל כהן ציינה כי "המקום מגלם בתוכו את המנהיגות מלמעלה ועד אחרון האנשים, מקום של שותפות ושל חיים משותפים. מקום שהוא כר פורה לפעילות של חברה אזרחית שתפקידה לעזור למדינת ישראל להיות מדינה יותר טובה".
יתרונות המבנה לא עונים רק על צרכי משתתפי תכניות העמותה, אלא מהווים גם מוקד עירוני בלב אחת השכונות המורכבות של העיר, שכונה מעורבת ליהודים וערבים. המבנה הוא אבן שואבת לכלל הקהילה המקיפה אותו, ומאפשר לחניכי מכינת גל הפועלת בשכונה להעביר אליו את פעילויות ההתנדבות עם הילדים והנוער. בית מעשה הינו מקום חינוכי וקהילתי המשרת את כלל תושבי הסביבה.
יוסי מלכה, מנכ"ל מרכז מעשה: "זה רגע מאד מרגש עבורי, זה חלום שהפך למציאות. ההוכחה שנחישות ואמונה עזה בדרך מניבים פירות. בית מעשה מגלם חזון חברתי וחינוכי, בית לצעירים וצעירות שבאים לקבל ולתת בחזרה לקהילה".
בית מעשה הוקם בתמיכתם האדיבה של קרן תמי, קרן רש"י, מגבית בריטניה, קרן לגאסי, קק"ל, עיריית עכו ומועצת המכינות הקדם צבאיות.