ראש העיר עכו נועד עם שר התיירות וביקש ממנו לפעול להקמת משטרת תיירות בעיר העתיקה

15/08/2021
ראש העיר עכו נועד עם שר התיירות וביקש ממנו לפעול להקמת משטרת תיירות בעיר העתיקה (הגדל)

ראש העיר עכו, שמעון לנקרי נועד בסוף השבוע שעבר בלשכתו עם שר התיירות, יואל רזבוזוב וביקש ממנו לפעול בדחיפות להקמת משטרת תיירות בעיר, זאת בעקבות האירועים הקשים שפרצו בעיר בחודש מאי האחרון על רקע לאומני.

בפגישה השתתפו בין השאר סגני ראש העיר זאב נוימן ואדהם ג'מל, מנכ"ל העירייה יניב אשור, היועצת המשפטית עו"ד כנרת הדר, גזבר העירייה ראובן ויצמן, מהנדסת העיר רות רוטנשטריך, ראש מנהל קשרי קהילה ליזו אוחיון ומנכ"ל החברה לפיתוח עכו העתיקה, יובל פורת.

ראש העיר פתח בסקירה על האירועים הקשים שחוותה העיר ואמר: "בנינו עיר לתפארת ועכו הפכה לסצנה תיירותית מהמעלה הראשונה. לצערנו הרב, עקב המהומות שפרצו בעיר הפגיעה היתה קשה, אך למרות הכל התיירנים בעיר נותנים אמון מלא בתיירות בעכו ועושים הכל כדי לחזור לשגרה".

ראש העיר ביקש מהשר לסייע בכמה תחומים כדי לקדם את התיירות בעיר: לבנות תכנית אב לתיירות לעיר ולאשר את המשך פיתוח הטיילת הדרומית שתחבר את חוף הארגמן לעיר העתיקה. עוד ביקש לנקרי להקים מערך היסעים (שאטלים) עבור התיירים בשל מצוקת חניה, לסייע בתחזוקת וניקיון העיר העתיקה ולתמוך באירועי תרבות.

ראש העיר ציין, כי נמל עכו הוא מחולל פשיעה בעיר העתיקה ובשל ריבוי משרדי ממשלה שאחראיים על המקום ישנה הפקרות ומחדלים לא פשוטים. ראש העיר ביקש להעביר את הנמל לתחום אחריותה של העירייה כדי להחזיר למקום את המשילות.

כמו כן, ביקש לנקרי מהשר לפעול בדחיפות כאמור להקמת משטרת תיירות שתיתן תחושת ביטחון אישי לתיירים ולמבקרים בעיר העתיקה.

השר אמר, כי יבחן את הבקשות והוסיף: "יחד עם העירייה נשקיע בתחזוקה וניקיון כי אני מכיר ויודע שהכסף שישקיע ראש העיר עכו, שמעון לנקרי, הולך למקומות הנכונים ויסייע לעיר להפוך לפנינה תיירותית".

לאחר מכן, נועד השר עם תיירנים שנפגעו במהומות ואלה חזרו על הבקשה לסייע בהקמת משטרה חזקה שתגביר את תחושת הביטחון. "אנו מאד אוהבים את העיר עכו ואת העשייה הברוכה, אך ללא ביטחון אישי בעיר העתיקה לא נצליח לקדם את התיירות", אמר מנהל מלון "עכותיקה", מאיר דוידסון.