העירייה והמשטרה ערוכים ליום הכיפורים

12/09/2021
העירייה והמשטרה ערוכים ליום הכיפורים (הגדל)

ראש העיר עכו, שמעון לנקרי קיים מפגש מיוחד עם מפקד תחנת עכו, סנ"צ איאד פראג' ועם קציני משטרה נוספים לקראת היערכות ליום הכיפורים.
בפגישה השתתפו גם סגני ראש העיר זאב נוימן ואדהם ג'מל, מנכ"ל העירייה יניב אשור ומנהל הפיקוח העירוני יבגני לוביטנסקי. במהלך הפגישה הציגה המשטרה את מערך האבטחה והמחסומים שיוצב בעיר. במהלך יום הכיפורים יוצבו בעיר כוחות מתוגברים של שוטרים וסיירי בטחון של העירייה. הכוחות יתפרשו ברחבי העיר ויהיו בעיקר בקרבת מוקדי חיכוך ובסמוך לבתי הכנסת.
ראש העיר עכו, שמעון לנקרי אמר, כי על מנת לאפשר לשמור על קדושת החג ולפגוע באופן מינימלי ככל שניתן בחיי השגרה של שאר הדתות הוחלט שדרכי הגישה והיציאה לעיר יהיו חסומים.
משטרת ישראל תציב 18 מחסומים ברחבי העיר, והכניסה והיציאה תתאפשר מהמסלולים הבאים: דרך צומת עין המפרץ, רחוב יהונתן החשמונאי (חוף ארגמן) לכיוון דרך הארבעה, שמאלה לרחוב צבי פנקס לכיוון שער יבשה (חוף הסוסים), כיכר התותח - כניסה ראשית לעכו עתיקה ולרחוב ההגנה לכיוון המגדלור. ניתן יהיה להחנות כלי רכב מחוץ לתחומי הסגירה בחוף הסוסים.
להלן מערך החסימות: ההגנה – חטיבת גולני; שפירא-חטיבת גולני-ההגנה; הרצל והרצוג; כיכר חב"ד – דרך הארבעה; ז'בוטינסקי- שלמה בן יוסף – ציר תנועה נושם; פנקס-יהושפט – ציר תנועה נושם; ויצמן-פנקס - ציר תנועה נושם; פנקס – דרך הארבעה – ציר תנועה נושם; שלמה בן יוסף-ההגנה – ציר תנועה נושם; צפון - הכניסה הצפונית לעיר מכיוון 8510 ומשכונת הכרם; מזרח – הכניסה המזרחית לעיר מכיוון  כבישים 85 ו-4; דרום – הכניסה הדרומית לעיר; כיכר שטראוס – מניעת כניסת רכבים לכיוון רח' דה קסטרו; צומת עכו מזרח (רח' בן שושן-בן עמי); כיכר חטיבת גולני; דושניצקי לכיוון בורלא; מנוף לכיוון אחד העם; מעבר הרכבת לכיוון  שיכון שלוש.
ראש העיר ומפקד התחנה יצאו בקריאה מיוחדת לתושבי העיר לנהוג בכבוד ולשמור על מרקם היחסים בעיר ולהימנע מנסיעה ברכבים/אופנועים/אופניים חשמליים; להימנע מלהפעיל רמקולים, או להדליק נרגילות ומנגלים בתוך העיר.

בברכת צום קל ומועיל.