ועידת עכו לעירוניות יוצאת לדרך

3/10/2021
ועידת עכו לעירוניות יוצאת לדרך (הגדל)

נפתחה ההרשמה לוועידת עכו ה-3 לעירוניות  שתערך בעיר עכו ב18-19.10.21, כחלק מארועי "שבוע העירוניות" הנערכים ב-17-22.10.21 , ביוזמת הפורום הישראלי לעירוניות, בהשתתפות עיריית עכו, מרכז השלטון המקומי ומשרד הבינוי והשיכון ובשיתוף ה-UN HABITAT . השנה בפעם הראשונה הוועידה תהייה חלק מאירועי UNRBAN OCTOBER העולמיים והיא תארח סדנת מומחים בינלאומית (EGM) בהשתתפות משלחות מארצות מרחבי העולם.
בין הדוברים בוועידה השרה להגנת הסביבה - תמר זנדברג, מנכל משרד הבינוי והשיכון -  אביעד פרידמן, ראש שירותי בריאות הציבור - ד"ר שרון אלרעי פרייס, שלמה דולברג מנכ"ל מרכז השלטון המקומי, שמעון לנקרי, ראש עיריית עכו,  וראשי ערים מכל רחבי הארץ ומכל המגזרים ועוד.
הכנס המרכזי ייערך ביום שני ה-18.10.21 במגוון חללים באולמות האבירים בעיר העתיקה בעכו ויכלול שתי מליאות מרכזיות: מליאת פתיחה ומליאת סיכום. הראשונה תעסוק ב"משבר האקלים וכלכלה עירונית" בהשתתפות השרה להגנת הסביבה; והשניה תעסוק ב"בריאות ועירוניות – אסטרטגיית קידום בריאות בשלטון המקומי – לקחי הקורונה" בהשתתפות הד"ר שרון אלרעי פרייס.

במסגרת מליאת הפתיחה יוענק אות העירוניות מטעם הפורום הישראלי לעירוניות, השרה להגנת הסביבה ומרכז השלטון המקומי לפרויקטים מצטיינים ופורצי דרך בתחום החוסן העירוני והקהילתי  לאור משבר האקלים.

יומו הראשון של הכנס יכלול גם  2 סבבים של 11 מושבים מקצועיים מקבילים שיעסקו במגוון תחומים וביניהם: הגדלת הכנסות ומנועי צמיחה עירוניים; השפעת תוספת דירות; היבטים חברתיים – "הקול האזרחי" ודיור בר השגה"; עירוניות בדו-קיום; חדשנות וקיימות כמנופים כלכליים לעיר ועוד. בכל מושב יתקיים שיח ציבורי ממוקד בנושא המושב.

יומו השני של הכנס, יום ג' ה-13.10.21, יכלול 6 סיורים לימודיים מקבילים בעכו ובמועצת מטה אשר ולאחר מכן תערך סדנת מומחים בינלאומית (למוזמנים בלבד).

ביום השלישי יוצג סיכום הועידה MUNI-EXPO, הכינוס הבינלאומי של מרכז השלטו המקומי בת"א.

לאורך כל הוועידה,  ובצורה אינטראקטיבית, תגובש "הצהרת עכו", שתייצר אג'נדה מסכמת בשלל נושאי הליבה של העירוניות בצל מגפת הקורונה ומול האיום ההולך וגובר של משבר האקלים.  ההצהרה תתמקד בתפקיד החיוני של החיים העירוניים לדורות הבאים, ובהם הדרכים ליישום יעדי הקיימות של האו"ם (SDG's ) ובשיח חוצה מגזרים.

כל הפרטים על הדוברים והמושבים מופיעים בעמוד הכנס http://www.israelurbanforum.org.il/convention-2021/

לוועידת עכו לעירוניות שותפים, פרט לפורום הישראלי לעירוניות, עיריית עכו, מרכז השלטון המקומי, ומשרד הבינוי והשיכון גם משרד ירושלים ומורשת, המעבדה לחדשנות של בית הספר פורטר באוניברסיטת תל אביב, קרן ירושלים ירוקה וחברת גיאוקרטוגרפיה.