פועלים לקידום העסקים בעכו

12/10/2021
פועלים לקידום העסקים בעכו (הגדל)

צוות החדשנות של עיריית עכו שם את הזרקור על שגשוג העסקים הקטנים והבינוניים במרכז העיר הוותיק בעכו.

ראש העיר, שמעון לנקרי, מעניק לחדשנות ולפיתוח העסקים בעיר חשיבות גדולה. עם פרוץ משבר הקורונה הקים את מנהלת העסקים וכן זיהה את ההזדמנות לסייע בגיבוש הפתרונות עם צוות החדשנות.

לאחרונה נערך אירוע במעמד סגן ראש העיר אדהם ג'מל ומנכ"ל העירייה, יניב אשור שמטרתו פיתוח פתרונות יצירתיים למספר סוגיות שעלו מתוך המחקר אותו סיים הצוות.

הצוות בחן את המרכיבים השונים המביאים להצלחת העסקים והעלה חמישה אזורי הזדמנות שבהם ניתן לפעול על מנת להוביל שינוי. באירוע לקחו חלק פעיל בעלי העסקים עצמם, תושבים, עובדי עירייה מאגפים שונים, נציגי ממשלה ממשרד הכלכלה ומשרד הפנים וגופים נוספים אשר חשבו יחד על רעיונות ויוזמות שיכולות למנף את העסקים בעיר והאתגרים שעומדים בפנינו. בין השאר הוחלט על  הנגשת כלים לניהול מקצועי של העסק, יצירת עוגנים בעיר להגברת תנועת אנשים על ידי השמשה של מקומות ריקים, הנעת בעלי העסקים לעיצוב חזיתות מסחריות אטרקטיביות ואסתטיות, הגברת האמון ושיפור שביעות הרצון של בעלי העסקים מהעירייה וכמובן הגברת תחושת הביטחון האישי בעיר.

המשתתפים פיתחו שיח חשוב מאוד והעלו רעיונות שיתורגמו על ידי הצוות ליוזמות חדשניות.מנכ"ל העירייה הודיע כי בכוונתו ליישם את היוזמות שיומלצו על ידי הצוות ומצפה לגיבוש התכנית בחודשים הקרובים.

צוות החדשנות הפועל כחלק ממינהלת העסקים, אסטרטגיה וחדשנות, מורכב כולו מבעלי תפקידים בעירייה, משתמש בכלים מגוונים לגיבוש הפתרונות- בהם איסוף ידע רב, ניתוח נתונים קיימים ויצור מאגרי מידע חדשים, ראיונות עומק ותצפיות רבות בשטח ועוד.
הצוות מלווה במקצועיות רבה על ידי מומחים מעולם העיצוב והדאטה בתכנית "הזירה" שהינה פרי שיתוף פעולה של משרד הפנים, קרן בלומברג ומרכז פרס לשלום.