נציגי קרנות פילנטרופיות ביקרו בעכו במטרה לבחון השקעות בפרויקטים בעיר

22/11/2021
נציגי קרנות פילנטרופיות ביקרו בעכו במטרה לבחון השקעות בפרויקטים בעיר (הגדל)
ראש העיר עכו, שמעון לנקרי נועד השבוע עם נציגי קרנות פילנטרופיות שביקרו בעיר במטרה לבחון השקעות בתכניות חברתיות ובפרויקטים שונים למען רווחת התושבים. הפגישה נערכה בהיכל התרבות החדש ובהשתתפות סגן ראש העיר, אדהם ג'מל, מנכ"ל העירייה, יניב אשור וראשי המינהל בעירייה. בין הקרנות היו נציגי קרן ברכה, קרן הריסון, קרן רפפורט, קרן לונארט, קרן דניאל הוורד, קרן ג'נסיס ועוד. ראש העיר סקר בהרחבה אודות העיר עכו ומאפייניה, תוך התייחסות לאירועים הקשים שפרצו בעיר במהלך מבצע "שומר החומות". "העיר עכו היא מיקרוקוסמוס של הל החברה הישראלית", אמר לנקרי, "ועד לפני תחילת מבצע שומר החומות היינו אי של שפיות באזור הזה". ראשי המינהל הציגו בזה אחר זה תכניות חברתיות שיש בהם כדי להזניק את  העיר קדימה על ידי חיזוק מוקדי עשייה משמעותיים קיימים ופיתוח מנופי צמיחה חדשים. כמו כן, הוצגו תכניות בתחום התרבות, הרווחה והספורט. בין השאר הוצגה תכנית להקמת מרכז חינוך מדעי במטרה לקדם את לימודי הפיסיקה ברמה של חמש יחידות לימוד והקמת בית לקהילות בעיר המנדטורית שיהווה מרכז קהילתי חברתי ויעניק שירות לכלל האוכלוסייה.
בתום הפגישה ביקרו נציגי הקרנות בקונסרבטוריון העירוני, שם האזינו לקטעי נגינה ושירה. את ביקורם הם חתמו במפגש עם יוצרים בתיאטרון עכו.