אליהו דה קסטרו ז"ל

אליהו דה קסטרו ז"ל (הגדל)
אליהו  דה קסטרו הושפע רבות מהוריו ובמיוחד מאביו, ועסק במרבית חייו בעבודה ציבורית ושירות הציבור: שירת בצבא הקבע, שימש כסגן מנהל שירות בחברת אמפא, כמזכיר איגוד פועלי המתכת בהסתדרות, ובמשך 15 שנים כיהן כראש העיר עכו.
בנוסף שימש דה קסטרו במגוון תפקידים ציבוריים: יו"ר דירקטוריון החברה לפיתוח עכו העתיקה, חבר דירקטוריון ויו"ר הנכסים של חב' החשמל, חבר דירקטוריון חב' המתנ"סים הארצית, חבר המועצה להשכלה גבוהה, יו"ר איגוד הכבאות גליל מערבי ועוד. בנוסף לתפקידים הציבוריים שימש דה קסטרו במגוון תפקידים התנדבותיים: יו"ר חבר הנאמנים של המרכז האזורי לקשיש בעכו, יו"ר שכונה תומכת, יו"ר "שיבה טובה", חבר המועצה לפיתוח הגליל, חבר הנאמנים של אוניברסיטת חיפה וחבר דירקטוריון של מוזיאון עוקשי. דה קסטרו היה מוכר בעיר עכו כאדם אופטימי ומשרת ציבור, תכונות אותם ינק מבית הוריו. גם לאחר פרישתו מראשות העיר המשיך לעסוק בעבודה ציבורית ובהתנדבות.
דה קסטרו נפטר בשנת 2008,  זמן קצר לאחר שקיבל את עיטור יקיר העיר.