עיריית עכו מגבשת את עתיד מערכת החינוך בעיר ומשתפת במהלך את תושביה

8/02/2022
עיריית עכו מגבשת את עתיד מערכת החינוך בעיר ומשתפת במהלך את תושביה (הגדל)

בימים אלו נכתבת תכנית אב אסטרטגית למערכת החינוך בעכו, שאמורה להתוות את התפתחותה בעשר השנים הקרובות.
מדובר בתכנית רחבת היקף שתתווה את הדרך במגוון רחב של נושאים: פדגוגיה, מיומנויות המאה ה-21, מצויינות, חינוך ערכי, תכנון הרצף הגילאי, חינוך בלתי פורמלי, בינוי מוסדות ועוד.

במסגרת התהליך, חשוב לעירייה כי תושביה יקחו חלק בעיצוב התכנית. לכל התושבים יש הזדמנות לשתף את מובילי התכנית במחשבותיהם וחזונם לגבי עתיד החינוך בפלטפורמה אינטרנטית חדשנית הבנויה במיוחד לתהליכי שיתוף ציבור.

ראש העיר עכו, שמעון לנקרי: ״מערכת החינוך חשובה מאד לכולנו על מנת להבטיח עתיד מצויין לילדינו. העולם משתנה בקצב מסחרר וחובה עלינו לצייד את הדור הבא שלנו בכלים הטובים ביותר להצלחה״. עוד אמר לנקרי, כי בימים אלה מועמדת העיר עכו לקבלת פרס החינוך הארצי. ״אנו משקיעים משאבים רבים בתכניות פדגוגיות כדי שילדי העיר יממשו את הפוטנציאל שלהם להצלחה״, הוסיף לנקרי, ״ואנו שמחים לעשות זאת וגאים בדור העתיד״.

תשובות ומחשבות התושבים יזוקקו לכדי תובנות מעשיות שיעזרו בעיצוב התכנית. בהמשך הדרך יישלח לתושבים סקר מקוון קצר העוסק בנושאים ספציפיים הרלוונטיים לתכנית.

״לא בכל יום ולא בכל שנה אנו משיקים תהליך רחב היקף כזה״ ציינה אורית אסייג, ראשת מינהל החינוך בעיר. ״הכוונה שלנו היא להמשיך את המומנטום וההצלחה שחוותה מערכת החינוך בשנים האחרונות, ואף זכתה בפרסים אזוריים וארציים. משימתנו העליונה היא להמשיך ולהתפתח כדי להתאים את עצמנו לאתגרים שיציב העתיד בפני בוגרינו, ולצייד אותם בכלים המעודכנים והטובים ביותר להצלחה״.
״התכנית תעסוק בכל היבטי מערכת החינוך – פדגוגיה, רצף גילאי, מיומנויות המאה ה-21, חינוך בלתי פורמלי, בינוי ועוד״.
אסייג הדגישה את החשיבות הרבה שהיא רואה בהשתתפות הציבור בתהליך: ״מערכת החינוך בראש ובראשונה היא של התושבים ולמען התושבים. לפיכך, אך טבעי שנרצה לשמוע אותם, וכמה שיותר. אני בטוחה כי נשמע מהציבור תובנות חשובות ומקוריות והן תשפענה על עיצוב התכנית. אני קוראת לכל תושבי העיר לנצל את הפלטפורמה שלנו ולהשמיע את דעתם. התהליך מאד פשוט ואינטואיטיבי. בימים אלו אנו שולחים לתושבינו קישור למערכת באמצעות המדיות העירוניות״.

תהליך גיבוש האסטרטגיה אמור להסתיים בסוף שנת הלימודים הנוכחית ובכוונת העירייה להתחיל ליישם חלקים מהתכנית כבר בשנה״ל הבאה.
להשתתפות בסקר: