יוניסטרים השיקה את מרכז היזמות עכו-USAID המחודש

22/02/2022
יוניסטרים השיקה את מרכז היזמות עכו-USAID המחודש (הגדל)

עמותת יוניסטרים, המקדמת יזמות עסקית וחברתית בקרב בני נוער מהפריפריה ומעניקה להם כישורי תעסוקה מתקדמים, חנכה רשמית את מרכז היזמות יוניסטרים עכו-USAID המחודש, בתמיכת Max and Marian Farash Charitable Foundation.  הטקס נערך בהשתתפות יו"ר העמותה רוני צארום, יפעת בכור מנכ"לית יוניסטרים, ראש העיר עכו שמעון לנקרי, מנכ"ל העירייה יניב אשור, ראשת מנהל החינוך אורית אסייג, סגניותיה שולה אזולאי וסבא סייד ובני הנוער הנוטלים חלק בתכנית.

במרכז פעילים עשרות בנות ובני נוער מהחברה היהודית ומהחברה הערבית, המקימים יחד חברות סטארטאפ במסגרתן הם מפתחים מיזמים חדשניים במטרה לחולל שינוי בעולם.

במהלך השבוע האחרון נערך כאמור אירוע חגיגי להשקת מרכז היזמות החדש ברחוב גיבורי סיני 34 בעכו.

במרכז עכו-USAID המחודש בתמיכת Max and Marian Farash Charitable Foundation ועיריית עכו מתקיימת התכנית הייחודית "חיים משותפים" של יוניסטרים בשותפות עם USAID, תכנית שמטרתה קידום חיים משותפים בין החברה הערבית לחברה היהודית בשלוש ערים מעורבות: נוף הגליל, עכו ויפו תל אביב. במסגרת התכנית פעילים במרכז בני נוער בגילי 15-17 מעכו המשתייכים לחברה היהודית ולחברה הערבית.

במהלך שלוש השנים של התכנית, החניכים היהודים והערבים עוברים יחד את כל שלבי הקמת הסטארט אפ ופיתוח המיזם, החל מהקמת החברה, סיעור מוחות וגיבוש הרעיון, דרך סקרי שוק, חלוקת התפקידים, כתיבת תכנית עסקית, שיווק ומכירות. את בני הנוער מלווים בהתנדבות בעלי תפקידים שונים מעולם העסקים, ההייטק והיזמות אשר מציידים את החניכים בידע העסקי והטכנולוגי העשיר שלהם ויהוו עבורם מנטורים אישיים.

חניכי שנה ג' של המרכז, מפתחים מיזם מהפכני בתחום התחבורה – Car Leds: תאורה אחורית לרכב, שמשנה את צבעה בהתאם למרחק של הרכב שנוסע מאחוריו. המיזם הגיע בשנה שעברה למקום השני בתחרות היזמות הארצית של יוניסטרים "מיזם השנה".

ראש העיר עכו, שמעון לנקרי:  "יוניסטרים הוא סיפור של הצלחה אשר מצמיח מיזמים, והעיר עכו מאמינה וגאה בבני הנוער שלה, בתהליך שעברו ובחזון שלהם. העולם משתנה ונהיה טכנולוגי יותר, כך שיוניסטרים היא פורצת דרך עבור בני הנוער לעולם הסטארט-אפ. אני שמח שבני הנוער של עכו תמיד שואפים למצוינות והם זוכים בפרסים הראשונים. כמו כן, החיים המשותפים בעיר חשובים לנו והשותפות היא אשר מביאה להישגים".

רוני צארום, יו"ר ומייסד יוניסטרים: "מרכז עכו שלנו פועל שנים רבות ומאגד בתוכו את היופי שבחברה הישראלית, הוא מאפשר לבני נוער מכלל המגזרים בחברה לעבוד ולפעול יחד במטרה לקדם את האחדות בחברה. המרכז המחודש ימשיך להוות בית לעשרות בנות ובני נוער בו הם יקבלו כלים וכישורי חיים מעולמות היזמות והעסקים, שיעניקו להם נקודת פתיחה מדהימה בדרך אל הצלחתם בעתיד. אנו מודים לעיריית עכו על שיתוף הפעולה רב השנים למען בני הנוער".

עמותת יוניסטרים מכשירה מדי שנה אלפי בני נוער מהפריפריה מכל המגזרים, ומעניקה להם הזדמנות אמיתית ושווה להצליח בחיים, לפתח קריירה משמעותית ולהשתלב בעתיד בעולם העסקים. יחד עם קהילה עסקית עצומה המונה כ- 4,700 אנשי עסקים בכירים, חניכי יוניסטרים מקימים חברות סטארט אפ עוד בהיותם בתיכון, והופכים רעיון למיזם פורץ דרך במטרה לחולל שינוי בעולם. החניכים מקבלים כלים ומיומנויות מעולם התעסוקה החדש, שמאפשרים להם למנף את היכולות שלהם, להעלות את ביטחונם העצמי ולהגשים את השאיפות המקצועיות שלהם.