רימון - ביה"ס למוסיקה' פותח לראשונה בתולדותיו שלוחה צפונית בעכו

23/02/2022
רימון - ביה"ס למוסיקה' פותח לראשונה בתולדותיו שלוחה צפונית בעכו (הגדל)

ההחלטה על הקמת השלוחה הראשונה של רימון דווקא בעכו גובשה כחלק מחזון ערכי  להנגשת המוסיקה העכשווית לדור הצעיר והיצירתי בצפון ובמטרה לחזק את עכו כמרכז תרבות ואומנויות הבמה. הקמפוס החדש ייחנך במעמד חברי כנסת ובכירים בשגרירות האמריקנית, המעודדת פעילות ודיאלוג רב-תרבותי בישראל. ההרשמה ללימודים בקמפוס החדש נפתחה והם יחלו באוקטובר 2022

שיתוף פעולה בין עיריית עכו לבין 'רימון – ביה"ס למוסיקה' הוביל לפתיחת שלוחה רשמית של בית הספר בעיר הצפונית. זו השלוחה הראשונה והיחידה שפתח רימון, בנוסף לקמפוס הראשי ברמת השרון. שלוחת רימון בעכו תאפשר ליוצרים מכל אזור הצפון לפתח את הכישרון שלהם, ללמוד לכתוב, להלחין ולהקליט שירים בצורה מקצועית ולקדם אותם בתעשיית המוסיקה. כל זאת, בבית הספר למוסיקה שנחשב לטוב ביותר בישראל. בקמפוס ילמדו טובי המורים של רימון: נשיא רימון יהודה עדר, המפיק אבי אלבז, ארי גורלי ורבים נוספים. טובי המוסיקאים של ישראל יתארחו בו ויעבירו סדנאות אורח.

ראש העיר עכו, שמעון לנקרי: "אנו מתרגשים לקראת ב״ה פתיחת קמפוס רימון בעיר עכו ומקבלים בברכה את תלמידי רימון החדשים, המורים והמנהלים. עכו היא עיר של מוסיקה ואחוז לומדי המוסיקה בעירנו גדול משמעותית מהממוצע באוכלוסייה. אנו מקיימים מידי שנה פסטיבלי מוסיקה ומופעי תרבות מהשורה הראשונה. אני מאמין שפתיחת קמפוס רימון תאפשר לתלמידים רבים מהעיר ומכל אזור הצפון לרכוש חינוך מוסיקלי בבית הספר הטוב ביותר לכך במדינת ישראל. אין ספק שזה יוסיף לכמות המוסיקאים הלומדים באזור ויתרום משמעותית לצבע של המוסיקה הישראלית".

תכנית הלימודים בעכו כוללת שלושה תחומים מקיפים: כתיבת והלחנת שירים, נגינה על כלי (ביצוע) והפקה מוסיקלית באולפן. מטרתה ליצור מוסיקאים מקצועיים, בעלי יכולות רחבות המסוגלים להשתלב בתעשיית המוסיקה בישראל על ענפיה השונים. אורך הלימודים בשלוחה הם שלוש שנים, וניתן לשלב אותם עם לימודים לתואר: תואר ראשון בחינוך מוסיקלי ותעודת הוראה במכללת לוינסקי, תואר ראשון באומנויות מהאוניברסיטה הפתוחה וגם תואר ראשון ממכללת ברקלי הנחשבת בבוסטון ארה"ב, איתה יש לרימון שיתוף פעולה ייחודי, המתבטא במלגות לימודים ובהכרה בנקודות זכות.

הקמפוס ממוקם בהיכל התרבות החדש בעכו והוא כולל חדרי לימוד אקוסטיים, כלי נגינה ואולפני הקלטה המצוידים בטכנולוגיות המפותחות ביותר ללימודי מוסיקה, בהשקעה של כ-3 מיליוני שקלים. בשנה ג' הסטודנטים ישתתפו ב"פרויקט ה-P.E", במסגרתו רימון מאפשר לכל אחד מתלמידיו להקליט ולהפיק מספר שירים מקוריים ברמה אומנותית ומקצועית גבוהה. לאורך כל הלימודים ישתתפו הסטודנטים בפרויקטים ומופעים בקהילה, אשר ירחיבו את הקשרים המקצועיים והאומנותיים שלהם ויעניקו להם ניסיון עשיר.
מלבד זאת, רימון יציעו קורסים והכשרות במוסיקה גם לקהל הרחב.

ההרשמה ללימודים בשלוחה הצפונית בעכו נפתחה, ויום פתוח ראשון וחגיגי ייערך ביום א' ה- 27 בפברואר. טקס השקה חגיגי ייערך בקמפוס ביום ג' ה-1 במרץ, במעמד מנכ"ל המשרד לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל אילן שוחט, ראש העיר שמעון לנקרי. אירוע ההשקה יתבסס על טהרת בוגרי רימון: מירי מסיקה תארח את אלון עדר ואת ואלרי חמאתי, פיינליסטית תחרות 'הכוכב הבא', שתשיר בערבית ובעברית כסמל לדו-קיום של עכו.
את הבחירה בעיר מסביר מנכ"ל רימון, משה סיני: "מצאנו במנהיגי עכו, ובייחוד בראש העיר שמעון לנקרי, שותפים מלאים לחזון של השקעה בתרבות, חינוך ומוסיקה. רימון ידוע כמוסד המוביל בישראל את תחום הפעילות המוסיקלית בקהילה. במסגרת זו נפתח מגוון מיזמים שיופעלו על ידי הסטודנטים על מנת להעצים אוכלוסיות שונות ולחזק את המגוון האתני-תרבותי העשיר של עכו באמצעות מוסיקה. כל זאת, בשיתוף פעולה עם העירייה, הגופים המקומיים בתחומי התרבות, חינוך, רווחה, קהילה ועם הקונסרבטוריון העירוני".

עוד מוסיף נשיא רימון, יהודה עדר: "כבר שנים שמבקשים מאיתנו לפתוח עוד שלוחות של רימון ואני נרגש מאוד שהגענו לרגע ההיסטורי שבו זה קורה. אנחנו מתרחבים צפונה. נביא לעכו ולכל אזור הצפון את כל העוצמה והאיכות של רימון. הקמפוס יהווה חממה לקריירות של המוסיקאים הכי מוכשרים בצפון המדינה".

במהלך 37 שנותיו, 'רימון – בית הספר למוסיקה' הוציא מתוכו כוכבים רבים במוסיקה הישראלית, ביניהם: יסמין מועלם, ואלרי חמאתי, בניה ברבי, דורון טלמון (ג’יין בורדו), שי צברי, מירי מסיקה, אביב גפן, קרן פלס, דנה ברגר, עילי בוטנר, אוהד שרגאי, אוהד חיטמן, שפיטה (רותם שפי), ערן צור, נטע ברזילי, דניאל סולומון, איה זהבי פייגלין, יעל כהן שושנה, איה כורם, אריק ברמן, ארי גורלי, עינב כהן ג'קסון, סיון טלמור, תמיר קליסקי, ישי סוויסה, דין דין אביב, סגיב כהן, אתי אנקרי, אחינועם ניני, שמוליק נויפלד ורבים נוספים.