ראש העיר עכו, שמעון לנקרי וסגנו ומ"מ, זאב נוימן הנחו את גורמי הקליטה בעיר להיערך לקליטת עשרות משפחות מאוקראינה (הגדל)

ראש העיר עכו, שמעון לנקרי וסגנו וממלא מקומו, זאב נוימן הנחו את גורמי הקליטה בעירייה להיערך בימים אלה לקליטת עולים חדשים מאוקראינה. הודעה זו נמסרה לחברי מועצת העיר במהלך מליאת המועצה שהתקיימה בשבוע שעבר.

באגף הקליטה בעירייה נערכים לשכור עשרות דירות עבור קליטת העולים החדשים הצפויים לעלות ארצה וזאת עקב הלחימה הקשה שבין רוסיה לאוקראינה.

כמו כן, עובדי אגף הקליטה בעיריית עכו פתחו מוקד לאיסוף מצרכים עבור האזרחים באוקראינה. עד כה נאספו שמיכות, מוצרי היגיינה ודברי צריכה בסיסיים שהועברו בימים אלה לשגרירות אוקראינה בישראל.

תושבים המעוניינים לתרום מצרכי יסוד מוזמנים להעביר אותם לאגף הקליטה או ליצור קשר בטלפונים: 04-9956139/140.

בשנת 2021, חרף מגבלות הקורונה נקלטו בעיר עכו 186 משפחות ממדינות חבר העמים לשעבר והשתלבו בחיי החברה בעיר. העולים החדשים מלווים על ידי אגף הקליטה בעירייה בכל תהליך קליטתם.

בצילום: מנהלת אגף הקליטה, ילנה נביליצין עם הציוד שנאסף למען אזרחי אוקראינה